eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A veszprémi Nagy László a Telekom Veszprém és a lengyel Vive Kielce mérkőzésén a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében Kölnben 2019. június 1-jén. A magyar csapat 33-30 arányú győzelmével bejutott a döntőbe.
Nyitókép: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Nagy László is értékelt: óriási csalódottság van bennem

A csapatkapitány Nagy László szerint óriási lehetőséget szalasztott el a Telekom Veszprém, amely vasárnap 27-24-re kikapott az észak-macedón Vardar Szkopjétól a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni döntőjében.

"Óriási csalódottság van bennem. Az első félidő borzalmas volt, a kapusainknak nem tudtunk segíteni, utána pedig nem tudtunk kijönni belőle. Pedig az ellenfelünk semmi mást nem csinált, csak azt, amire számítottunk, nagy meglepetés nem ért bennünket" - nyilatkozta a jobbátlövő.

Hozzátette, óriási lehetőséget szalasztottak el, pedig egyben volt a csapat, és nagyon szerették volna a BL-címet, de a gyenge első félidő megpecsételte a sorsukat.

Nagy László válla szombaton, a lengyel Vive Kielce elleni győztes elődöntőben megsérült, ezért a megszokottnál jóval kevesebbet tudott játszani a fináléban, és támadásban, valamint védekezésben is nagyon hiányzott a csapatból.

"Ilyenkor nem számít a fájdalom, örülök, hogy sikerült játszanom, de keserű szájízzel hagytam el a pályát"

- mondta a Barcelona színeiben kétszeres BL-győztes kézilabdázó, aki pályafutása utolsó mérkőzését játszotta.

"Új ciklus előtt állunk, de nagyon bízom benne, hogy David Davis marad a vezetőedző, mert október óta emberfeletti teljesítményt nyújtott a csapat és ő is. Meggyőződésem, hogy ugyanezen az úton kell továbbhaladnunk" - hangsúlyozta Nagy László, aki a klub sportigazgatójaként folytatja karrierjét.

Szombaton a kapus Sterbik Árpád bokája is megsérült, ennek ellenére a döntő második félidejében ő védte a veszprémi kaput.

"Törésem nincs, de fáj minden porcikám, reggel még sétálni sem tudtam rendesen, de megpróbáltam mindent megtenni, hogy pályán legyek"

- mondta.

A vajdasági születésű játékos szerint nem kezdték jól a meccset, könnyű gólokat kaptak az elején beállóból és hat méterről is. A védelem nem működött megfelelően, Mikler Roland tűz alatt volt, és csak egy-két labdát tudott fogni, mert nagyon nehéz dolga volt, támadásban pedig többször is eladta a labdát a Veszprém.

"Sajnálom, mert több van a csapatban, illetve a visszavonuló Momir Ilic és Nagy László miatt is nagyon sajnálom.

Egyes játékosok szerintem fel sem fogják, hogy talán soha többé nem jutnak el ide, a négyes döntőbe, és minden alkalmat ki kell használni. Egy döntőben úgy kell játszani, mintha pályafutásod utolsó mérkőzése lenne" - szögezte le.

Az irányító Lékai Máté úgy fogalmazott: a védekezésük nem volt olyan, amilyennek lennie kellett volna, ezért a kapusteljesítmény sem tudott olyan lenni.

"Támadásban elhamarkodottan lőttünk, nem úgy dolgoztunk, ahogyan eddig. A második félidőben feljöttünk, de végig rohantunk az eredmény után.

A Vardar minden alkalommal hosszan támadott, és mindig gólt szerzett, vagy kiállítást harcolt ki" - magyarázta.

Hozzátette, próbáltak rohanni, de ellenfelük lassította a játékot, mert számára ez volt kedvező.

"Vége a szezonnak, de jövőre megint nekifutunk, talán egyszer meg tudjuk nyerni a BL-t. Most azonban nem ez jár a fejemben, mert magam alatt vagyok" - fogalmazott Lékai.

A Veszprém 2002, 2015 és 2016 után negyedszer jutott a BL döntőjébe, és negyedszer is ezüstérmet szerzett.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×