eur:
393.82
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: MLSZ

Preisinger Sándor: akkor a fél életem lepergett a szemem előtt

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlen után tizenegyespárbajban legyőzte Belgiumot az írországi korosztályos Európa-bajnokságon, így ötödik lett és kijutott az őszi, brazíliai világbajnokságra. A siker utáni percekben Presinger Sándor szövetségi edző értékelt az InfoRádióban.

"Most már rendben vagyunk, de akkor a fél életem lepergett a szemem előtt" - öntötte ki érzéseit az InfoRádióban Preisinger Sándor, miután csapata, az U17-es labdarúgó-válogatott tizenegyespárbajban kiharcolta a vb-részvételt Belgiummal szemben a korosztályos Európa-bajnokság helyosztóján Dublinban.

Ismert, a magyar csapat a Spanyolország elleni Eb-negyeddöntőt éppen büntetőpárbajban bukta el, ezért adódott a kérdés, mi alapján jelölte ki a mostani rúgókat, akik közül senki sem hibázott.

"Figyeltem a rezdüléseket a mérkőzés vége felé, a tizenegyesekre olyan embereket kerestem, akik biztosan berúgják. Így is lett" - zárta rövidre. Annyit azért még hozzátett, hogy nem egyszerűen ő jelölte ki a végrehajtókat, ehelyett

feltette a kérdést, hogy ki vállalja, és egyből pontosan öten jelentkeztek, de kettőt a meccs hajrájában direkt úgy cserélt, hogy az a két játékosa "potenciális, friss rúgó".

Ebben a korosztályban korábban már megmérkőzött Magyarország Belgiummal, akkor ellenfelünk 4-2-re győzött, azóta viszont rengeteg belga meccset kielemzett a csapat, védekezésben pedig "nagyszerűen kivették azokat a pontokat, amik nagyon jók", a mérkőzés egészét tekintve a védekezést látva kifejezetten boldog volt az edző, "tökéletes meccset" produkáltak.

A tökéletes csapatszellem vezetett szerinte ahhoz, hogy a nehéz helyzeteket együtt át tudták vészelni.

A nemzeti együttes az Európa-bajnokságon mindhárom csoportmeccsét megnyerte, majd szoros mérkőzést játszott Spanyolországgal és szűken felülmúlta Belgiumot, ennek ellenére Presinger Sándor szerényen értékelt:

"mérkőzésről mérkőzésre fejlődött a csapat, és mindig tudtunk fizikailag még egy kis pluszt beletenni, a mentális állapotról nem kell beszélni, játékban pedig egyre inkább gyorsultunk".
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×