eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay.com

Íme az U17-es matek: most már a vb-részvétel a tét

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott fizikai és mentális erejének köszönheti, hogy a portugálok után az izlandiak ellen is egy hajrában szerzett góllal győzött - hangsúlyozta Preisinger Sándor szövetségi edző a korosztályos Európa-bajnokság első két csoportfordulója után. A magyar csapat már biztos negyeddöntős.

A mérkőzés után nem ünnepeltek, csak örültek - vallotta be Preisinger Sándor szövetségi edző az InfoRádióban, miután kedden már kiharcolták a negyeddöntős szereplés jogát az írországi U17-es kontinensviadalon.

"Azután tudtunk egy kicsit jobban örülni, hogy este kiderült, a portugálok a papírformának megfelelően legyőzték az oroszokat, és ezzel biztossá vált a továbbjutás. Most legfőképp a pihenésen és a regeneráción van a hangsúly, hogy rendbe rakjuk a csapatot az orosz meccsre, illetve az azt követő negyeddöntőre."

Mint ismert, Portugália után kedden Izlandot is egy hajrában szerzett góllal verte meg a magyar csapat, igaz, Izland ellen volt egy rövidzárlat a második félidő elején, amikor a szigetországiak ki is egyenlítettek, de Preisinger Sándor szerint fizikailag rendben volt, mentális állapotát tekintve pedig az optimális szinten dolgoznak a fiatal gárda tagjai.

"Tudtuk azokat az elemeket játszani, amiket tudunk, és amiket edzéseken is sokat gyakorlunk. Öröm volt nézni, hogy ezekből gól is született. Amit

meg kell tanulni, hogy ha a gólunk után még vannak ziccereink, azokat is be kell rúgni, hogy könnyebb legyen a mérkőzés."

Az orosz meccsre várhatóan egy alaposan felforgatott kezdőt küld majd pályára, ugyanis számos játékos szedett össze sárga lapot az első két mérkőzés valamelyikén, márpedig biztos csoportelsőként a negyeddöntő lesz a fontos a jövő héten, amikor is egy győzelemmel ki lehet jutni a jövő évi korosztályos világbajnokságra. Ez a cél még akkor is elérhető, ha nem nyer a csapat a negyeddöntőben, ekkor azonban mégis fontossá válhat, hogy kinek hány pontja volt a csoportban, ez dönti el, kié az ötödik vb-kvóta az Eb-ről - tehát a legjobb vesztesé.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×