eur:
395.6
usd:
371.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A Ferencváros legyőzésével ismét bajnok a Győr

A Győr 33-29-re győzött a Ferencváros otthonában a női kézilabda NB I szombati játéknapján, ezzel biztosította újabb címvédését.

A győriek továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezetik a május 18-án záruló idény tabelláját, és népligeti sikerükkel behozhatatlan előnyre tettek szert a második helyen álló fővárosiakkal szemben.

Az ETO a bajnoki örökrangsorban utolérte a 15-szörös aranyérmes Vasast.

A címvédő vendégek közül a világ- és Európa-bajnok kapus, a francia Amandine Leynaud hiányzott, a hazaiaknál Szemerey Zsófia, a holland Danick Snelder és a montenegrói Djurdjina Malovic nem játszott.

Az FTC a hetedik percben, 5-0-s vendégvezetésnél szerezte első gólját, mert pontatlanul, sok hibával kezdett, illetve Kari Aalvik Grimsbö remekül védett. Amikor a hazaiak felvették a meccs ritmusát, felzárkóztak két gólra, Bíró Blanka is egyre több lövést kivédett, így a szünetig még nem dőlt el a mérkőzés (12-15).

A második felvonás elején az egygólos hátrányért támadott a Ferencváros, de hibázott, és mivel a folytatásban sem volt megfelelő a visszarendeződése, a vendégek gyors ellenakcióiknak köszönhetően három perc alatt 5-1-es sorozatot produkáltak (15-21). A meccs háromnegyedénél megint lendületbe jött, és egy 4-0-s szériával felzárkózott az FTC, de mivel összesen öt büntetőt kihagyott, nem volt esélye az egyenlítésre, sőt úgy veszítette el a meccset, hogy egyetlen alkalommal sem vezetett.

A győriek 2005 óta csak két alkalommal (2007-ben és 2015-ben) nem nyertek aranyérmet az NB I-ben, és továbbra is őrzik tavaly január 26. óta tartó veretlenségüket tétmérkőzéseken.

A bajnokcsapat névsora:

Afentaler Sára, Eduarda Amorim, Ács Bianka, Bódi Bernadett, Kari Brattset, Farkas Johanna, Fodor Csenge, Görbicz Anita, Kari Aalvik Grimsbö, Nycke Groot, Anne Mette Hansen, Kellermann Dóra, Jana Knedliková, Kiss Éva, Veronica Kristiansen, Kürthi Laura, Amandine Leynaud, Nora Mörk, Stine Bredal Oftedal, Pál Tamara, Crina Pintea, Puhalák Szidónia, Tomori Zsuzsanna, Tóth Nikolett, Varga Emőke, vezetőedző: Danyi Gábor, edző: Zdravko Zovko.

Az eddigi bajnokcsapatok:

15-szörös: Vasas SC, Győri ETO KC

12-szeres: Ferencvárosi TC

9-szeres: Bp. Spartacus

5-szörös: Dunaújváros

3-szoros: Kőbányai KC, Csepel SC

2-szeres: Debreceni VSC

1-szeres: Debreceni Petőfi, Miskolci VSC, Veszprémi SE, VM Fűszért

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×