eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Megvan az első kiemelt vidéki nagy sportegyesület

Kiemelt vidéki nagy egyesület lett a Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre, a DVTK a vidéki sportklubok között elsőként kapta meg ezt a titulust - jelentette be Sántha Gergely, a klub elnöke miskolci sajtótájékoztatóján csütörtökön.

A sportvezető úgy fogalmazott: ezzel a döntéssel a DVTK régi vágya teljesült. A számos sportágat - labdarúgás, kosárlabda, sakk, jégkorong, asztalitenisz, röplabda, e-sport, kézilabda, short track, judo, muaythai, műkorcsolya, triatlon, kerékpár, darts, atlétika, kajak-kenu - magába foglaló DVTK több mint 2600 sportolója jelentheti ki, hogy kiemelt nagy egyesülethez tartozik.

A Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) már régóta javasolt és kezdeményezett egy, a fővárosi kiemelt sportegyesületek mintájára kialakított programot, ami a vidéki nagy sportszervezeteket veszi célba. A SOSZ koncepciója az volt, hogy a fővároson kívül vidéken is működnek olyan sportszervezetek, amelyek sportszakmai munkájuk, méretük, tradíciójuk és eredményességük alapján a fővárosi kiemelt sportegyesületek (MTK Budapest, BVSC-Zugló, FTC, UTE, Vasas SC, BHSE) mintájára kiemelt támogatásban részesülhetnek.

A Magyar Közlöny tavaly év végén tette közzé, hogy tíz vidéki sportszervezet sportszakmai többletfeladatainak ellátásához kapott támogatást. A Diósgyőri VTK, a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft., a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club és a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club egyenként 220 millió forintot, másik öt sportszervezet. a Szombathelyi MÁV Haladás Vasutas Sportegyesület, a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft.. a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola, a Dunaferr Sportegyesület és a Tatabányai Sport Club pedig 180 millió forint támogatást nyert el.

Ezen kívül a DVTK további 330 millió forintot nyert el az észak-magyarországi labdarúgás utánpótlás képzési hálózatának működtetésére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×