eur:
394.9
usd:
371.76
bux:
66271.94
2024. április 16. kedd Csongor
Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője érkezik a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Bahreini Nagydíját megelőző parádéra a szahíri pályán 2019. március 31-én.
Nyitókép: MTI/AP/Luca Bruno

Vettel kiszállhat a Forma-1-ből

A négyszeres világbajnok pilóta azt várja, hogyan változnak meg a szabályok 2020 után. Nem akar minden áron Forma-1-es versenyző maradni.

Sebastian Vettel nem titkolja, hogy Forma-1-es jövője nagyban függ attól, milyen szabályok születnek 2021-re. Az idén nyáron is csak 32. születésnapját ünnepli majd, de a négyszeres világbajnok már játszadozik a visszavonulás gondolatával. A német pilóta azt mondja, jövője nagyban függ attól, milyen szabályok mellet zajlik majd 2021-től, amikorra a jogtulajdonos Liberty Media minden területen szeretné megreformálni a sportágat.

Vettelnek az a baja, hogy kivesztek fontos értékek a sportágból, és "a Forma-1 mára inkább show és üzlet, mint sport". Szerinte nagyon sok időt és energiát pocsékolnak a drága és semmire sem jó szabályokkal.

Vettel ferraris szerződése 2020 végén fut ki, és hamarosan látni is fogja, hogy érdemes-e egyáltalán a hosszabbításon gondolkodni:

“Az biztos, hogy idén és jövőre még versenyezni akarok, de nem tudom, hogy utána milyenek lesznek a szabályok. Egyelőre senki sem tudja” - idézte a Vezess.hu Vettelt, aki hozzátéve, csak azért nem marad majd, hogy továbbra is elmondhassa, a Forma-1-ben vezet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×