eur:
393.83
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kleinheisler László (j) és a görög Dimitriosz Kurbelisz (b) a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Magyarország - Görögország mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. szeptember 11-én.
Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Kleinheisler László megtalálta a legrövidebb utat

Az Eszékre igazolt válogatott labdarúgó számára kulcsfontosságú, hogy nem kell annyit utaznia, mint amikor Kazahsztánban légióskodott.

Terjedelmes interjút adott a keddi Nemzeti Sportnak a 23-szoros válogatott labdarúgó Kleinheisler László. A Kazahsztánból frissen Eszékre igazolt középpályás úgy érzi, mintha már két éve a horvát városban élne, az NK Osijeknél pedig csapattársa a Vidinél is megfordult Henty.

A váltás okai között elmondta,

márciustól decemberig gyakorlatilag egyetlen szabadnapja sem volt,

az utcán pedig nem volt ritka a mínusz 20 fokos hőmérséklet, arról nem is beszélve, hogy a rengeteg repüléstől mindig fáradtan ért a válogatott edzőtáborába, címeres mezben pedig nem tudott úgy teljesíteni, ahogy elvárta magától.

Az utazás Eszékkel nagyon lerövidült, két órára "dolgozik" velencei otthonától, ahol feleségével és kutyájával élt eddig; kétlaki ugyanakkor, Eszéken a városközpontban is van egy új lakása a klubtól, ahová a család nemsoká követi.

Átigazolását megelőzően kicsit sokat pihenhetett, ami miatt Eszéken azonnal elszakadt a combizma, ezért pihentették de mára szinte teljesen egészséges.

Kleinheislerék elérhetik a horvát bajnokság básodik helyét, a klubnál így jó Európa-ligás szereplésben bízhatnak.

Az Eb-selejtezős ellenfelekről szólva elmondta, örül a kemény csoportnak (Szlovákia, Horvátország és Wales is ellenfél), így meg tudja mutatni, mit tud, "könnyebb jobb csapatok ellen futballozni".

Szlovákiában márpedig azért is fontos lenne szerinte a győzelem, mert az meghatározó önbizalmat adna a játékosoknak, olyat, mint amikor a 2016-os Eb első csoportmeccsén a Storck-csapat legyőzte Ausztriát.

A magyar-horvát meccs már az eszéki öltözőben is téma, zrikálja is az ottani szakmai stáb, hogy ne a válogatott meccseire tartogassa a gólokat és a jó játékot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×