eur:
393.78
usd:
365.21
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Glasgow, 2018. augusztus 4.Cseh László a glasgow-i úszó Európa-bajnokság férfi 200 méteres pillangóúszásának selejtezőjében 2018. augusztus 4-én. (MTI/EPA/Patrick B. Krämer)
Nyitókép: MTI/EPA/Patrick B. Krämer

Cseh László: nem a vetélytársak voltak olyan jók, hanem én voltam gyenge

Nagy dolgok dőlnek el 2019 első hónapjaiban az úszólegenda életében, először is a március végi úszó országos bajnokságon. Nemrég fény derült egy fizikai problémájára is.

Terjedelmes interjút adott a Nemzeti Sportnak a többszörös olimpiai érmes és kétszeres világbajnok úszó Cseh László, aki a BVSC-be igazolva készen áll 2019 csatáira, legelőször is a március végi úszó országos bajnokságra.

A beszélgetésből kiderül, Cseh László nem tette át a székhelyét egészen a BVSC Szőnyi úti uszodájába, továbbra is jórészt Törökbálinton készül, ám pozitívan éli meg, hogy Bernek Péterrel és Kozma Dominikkal újra egy klubhoz tartoznak a régi kőbányai évek után.

Csehnek már az év elején sok minden eldőlhet, mert az évek "pilangóúszóvá tették", ebben pedig nagyon nagy harc alakult ki, már a vb-csapatba kerülésért is világszínvonalon kell teljesíteni, de vállalja a debreceni csatát.

"Szerintem nem a vetélytársak voltak nagyon jók tavaly, hanem én nem voltam jó...

Nem azért kell annyira tepernem az ob-n, mert olyan nagyon sok a vetélytárs, hanem mert tavaly nem értem el olyan időeredményt, amely azt mutatta volna, hogy jó vagyok. Miattam vetődhet tehát fel csak ez a kérdés, és nem a többiek miatt" - árulta el felfogásáról Cseh.

A tavalyi formahanyatlás hátteréről elárulta, cukoranyagcsere-problémája volt, emiatt nem mindegy, milyen szénhidrátot visz be a szervezetébe, amit eddig fogyasztott, azzal nem a jó irányba növelte az energiaszintjét. Mióta kiderült ez a probléma, az edzéseket is jobban bírja.

Cseh Lászlónak nincs B-terve, csak A-: 200 pillangón jól teljesíteni, "vagy nagyon jó vagyok, vagy nem biztos, hogy ezt kell csinálni", mondta. Nem akar megfutamodni, már csak ezért nem áll át inkább a 100 méterre.

"Elkezdhetném leadogatni a számaimat, és még így is biztos találnék olyat, amelyikben ott tudnék lenni a legjobb két magyar között, de annak mi értelme lenne? Azért nem kelek fel reggelente, hogy beférjek olyan távon a csapatba, amely valójában nem is az enyém,

csak éppen lyukas."

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×