eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Andorra la Vella, 2017. június 9.Dzsudzsák Balázs csapatkapitány, miután a magyar válogatott 1-0-ás vereséget szenvedett Andorrától a labdarúgó világbajnoki selejtező B csoportjában játszott Andorra-Magyarország mérkőzésen Andorra la Vellában 2017. június 9-én. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)
Nyitókép: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Dzsudzsák Balázst vitte volna az Atlético Madrid

Új részletek derültek ki arról, hogyan szerződött az Egyesült Arab Emirátusokba a magyar válogatott szélső.

A Puskás Akadémia NB III-as csapatának kapusedzőjeként dolgozik Molnár Levente. A Győr, a Honvéd, a Sopron és a Gyirmót korábbi kapusa visszavonulása után hét évet dolgozott az Egyesült Arab Emirátusokban, többek között az Al-Vahdánál is.

„2015 februárjában kerültem fel az első csapathoz miután a korábbi kiváló osztrák hálóőr, Klaus Lindenberger hazája válogatottjának lett a kapusedzője. A felnőtt gárdánál pedig így lehetőségem nyílt együtt dolgozni Javier Aguirrével, akinek személyében egy nagyon profi mentalitású szakembert ismerhettem meg. Sokat tanultam tőle, akár a sztárjátékosok irányításával kapcsolatban, akár a stresszhelyzetek kezelésében. Ezen felül Javier egy rendes, közvetlen ember, akivel sikeresen vettük a közös akadályokat: nyertünk ligakupát és elsők lettük az országos kupaküzdelmekben is” - idézte fel a Puskás Akadémia honlapjának a volt mexikói kapitánnyal kapcsolatos emlékeit.

Molnár Levente elárulta azt is, hogy igazolta le az Al-Vahda Dzsudzsák Balázst.

„Mielőtt leigazoltuk Balázst, egy ebédnél a mester két papírt nyomott a kezembe. Az egyik dokumentumon Nikolics Nemanja, a másikon Dzsudzsák Balázs adatai szerepeltek. Megkérdezte ismerem-e őket, s ha igen, akkor melyiküket ajánlom erősítés céljából.

Nemanját is remek futballistának tartom, de én Balázst javasoltam.

Ez utóbb kiderült, hogy egy „teszt” volt számomra, hiszen ő is ismerte Balázst – már az Atletico Madridnál szerette volna leigazolni, de akkor az nem jött össze –, csupán meg akart győződni viccesen, hogy van-e szemem a futballhoz. Balázst, amiben tudtam, segítettem, viszont nem volt számára teljesen idegen a közeg. Vele is jó kapcsolatot alakítottam ki, s a mai napig szoktunk beszélni telefonon. Sok szurkoló leírta a klubváltás után, de szerintem számára szakmailag nem jelentett visszalépést.”

Javier Aguirre 2006 és 2009 között volt az Atlético edzője, vagyis vélhetően még eindhoveni időszakában figyelt fel Dzsudzsákra.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×