eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke (j) és Mattia Binotto, a csapat technikai igazgatója a Forma-1-es Magyar Nagydíj rajtja előtt a mogyoródi Hungaroringen 2017. július 30-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Óriási személycserét jelent be a Ferrari

Lapértesülés szerint elküldi csapatfőnökét, Maurizio Arrivabenét a Ferrari Forma-1-es csapata.

A Gazzetta dello Sport értesülései szerint Maurizio Arrivabene távozik a csapatfőnöki pozícióból, a helyét pedig a technikai igazgató, Mattia Binotto veszi át. A gphirek.hu cikke szerint a Ferrari Forma-1-es csapatának két kulcsembere között már a tavalyi szezon második fele óta komoly nézeteltérések vannak. Bár Arrivabene ezt tagadta, és „kamunak", valamint „zavarkeltésnek" nevezte az erről szóló híreket, olasz források az elnök John Elkann egyre sűrűsödő maranellói látogatásairól számoltak be.

Az olasz sportnapilap címlapon számol be a Ferrari csapatfőnökének leváltásáról, és azt írja, Maranellóban már döntöttek is a váltásról, a Ferrari hivatalos bejelentése pedig akár már ma megtörténhet.

A Ferrari tavaly olyan, új szerződést ajánlott Arrivabenének, ami csökkentette volna a hatáskörét ügyvezetőként és csapatfőnökként, ő azonban ezt nem írta alá, így a Ferrari később visszavonta az ajánlatot. A csapatfőnök és a technikai igazgató nézeteltérése vélhetően abból fakad, hogy a nyáron elhunyt Sergio Marchionne, a Ferrari korábbi elnök-vezérigazgatója Binottónak ígérte a csapatvezetői posztot, az új vezetők, John Elkann és Louis Camilleri azonban megerősítették a helyén Arrivabenét.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×