eur:
389.32
usd:
362.69
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Manchester, 2018. március 13.José Mourinho, az angol Manchester United portugál vezetőedzője a spanyol Sevilla elleni visszavágó mérkőzést nézi a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a manchesteri Old Trafford Stadionban 2018. március 13-án. (MTI/EPA/Peter Powell)
Nyitókép: PETER POWELL

Mourinho módszere eljuthat a magyar edzőkhöz

A legmodernebb edzéselméletekről lehet olvasni a Taktikai periodizáció, a 21. század edzésmódszere című kötetben, amelyet Bene Ferenc, az U18-as labdarágó-válogatott szövetségi edzője írt. A szakember az InfoRádiónak elmondta, hogy a könyv egy több mint fél évtizedes kutatómunka eredménye.

Hatéves kutatómunka eredményeként készült el Bene Ferenc könyve, a Taktikai periodizáció, a 21. század edzésmódszere, amelyben a Dél-Amerikában, Portugáliában és Spanyolországban sikeres munkát mutatja be.

Az U18-as labdarágó-válogatott szövetségi edzője, az U19-es csapat szakmai stábjának tagja elmondta: mindig is foglalkoztatták az új edzésmódszerek. Arra volt kíváncsi, hogy miért nem működik itthon utánpótlás és profi szinten, ami külföldön igen.

A kognitív edzésmódszer a tradicionális módszerekkel szembemegy, a játékosok agyi működésére van hatással, modellezi azt a játékképet, stílust, amit az edző elképzel. Nem választja szét a futballt különböző részekre, kondicionális, technikai, taktikai faktorra, hanem komplexen, elsősorban az agyra ható mintákkal adagol, mérkőzéskontextusba helyezve az edzéseket – fejtette ki.

A módszer legismertebb használója José Mourinho, a Manchester United portugál menedzsere. Bene Ferenc szerint ezt a munkát az utánpótlásban, amatőr és profi szinten is lehet alkalmazni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×