eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A későbbi győztes Hosszú Katinka a 400 méteres vegyesúszás döntőjében az úszó világkupa-sorozat budapesti versenyén a Duna Arénában 2018. október 5-én.
Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

Hosszú Katinka és az emberfeletti fájdalom

A magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, Sós Csaba a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt arról, hogy Hosszú Katinka egyre közelebb van a legjobbjához, a vízben darabokra szed mindenkit, és hogy emberfeletti fájdalmat visel el, annyira akar úszni.

„Ez egy mérhető sport, lehet látni, hogy most már nagyon közel vannak az időeredményei a legjobbjához. És én ezt akkor is mondtam, amikor először jött a Shane nélkül, hogy rendkívüli az, amilyen elánnal, kedvvel versenyez, és borzasztóan kemény, ahogyan benn a vízben darabokra szed mindenkit. Ez most is látszott a világkupán, nézze vissza mindenki azt a 100 vegyest és 200 pillangót!

Valahogy képes elviselni az emberfeletti fájdalmat, annyira akarja a győzelmet, és annyira akar úszni.

Nekünk ez a megnyugtató igazán, mert maga az életkora az olyan, amiben az ember a csúcson van” – nyilatkozta az úszóválogatott szövetségi kapitánya, Sós Csaba a Sport TV Mai helyzet című műsorában Hosszú Katinkáról.

„Homlokegyenest az ellenkezője lett. Nem akarom meglovagolni ezt a történetet, Katinka edzőjével, Petrov Árpival hosszú idő óta jó viszonyban vagyok, Katinkától függetlenül is tartottuk a kapcsolatot. Őt a nap 24 órájában bármikor felhívhatom, ez a probléma alapvetően megszűnt – mondta arról a kapitány, mennyit változott a helyzet azóta, hogy nehéz volt a Katinkával való kommunikáció. – Ez sokkal kényelmesebb, mert akkor, amikor egy e-mailemre nem reagálnak, nem válaszolnak, vagy nem keresik velem a kommunikációt, akkor nyilvánvalóan, nem akarom megfogalmazni, hogy az én irányomba ez milyen magatartás. Az ember az ilyennek önmagában nem örül, és nem szolgáltattam rá semmilyen okot. Igaz, nem csak én, ezzel más is így volt, és aki rájuk akart telepedni, az nem járt jól.”

Azt is elmondta, az úszásban az eredmény folyamatosan jön, 1970 óta két olyan világesemény volt, ahol a magyar úszósport nem nyert érmet, az egyiken (1984-es olimpia) nem is nyerhetett. Az, hogy minden körülmények között sikeresek a magyar úszók, a kapitány szerint az edzőknek köszönhető elsősorban. „Itt az edzők folyamatosan dolgoztak. Lehet, hogy kívül egyesek balhét keltenek, még akkor is, ha esetleg igaz, de attól még az edzők a balhéban nem vesznek részt. Nyugodtan dolgoznak, ugyanúgy reggel fél 5-kor kelnek, fél 6-kor ott vannak a medence partján este 7-ig, a hétvégéjük, a nyaruk rajta, alkotnak, terveznek, végrehajtják, újra felhozzák, kudarc esetén elemeznek. Nyugodtan dolgoztak eddig is, és most is nyugodtan dolgoznak, ez a záloga annak, hogy folyamatosan újratermelődik a siker. Idén is a világversenyeken 40 érem körül tartunk, abból 23 arany.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×