eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A góllövő Sallai Roland (b) és Kleinheisler László a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Magyarország - Görögország mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. szeptember 11-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Idén először győzött a görögöket tétmeccsen 31 év után felülmúló magyar válogatott

A Groupama Arénában zárt kapuk mögött 2-1-re győzött a magyar labdarúgó-válogatott a görögök elleni hazai mérkőzésén a Nemzetek Ligájában

Marco Rossi a Gulácsi – Bese, Kádár, Lang, Fiola – Nagy Á. – Kleinheisler, Kovács, Sallai – Varga R., Szalai csapatot választotta kezdő tizenegynek.

Az 5. percben Kovács István kiugratása után Varga Roland kilépett, sajnos lesről, így hiába lőtt a hálóba.

A 10. percben Fortunisz megszerzett egy labdát a középpályán, két jó csellel helyzetbe került, majd alig lőtt a bal kapufa mellé.

Nagyszerű magyar támadás végződött góllal a 14. percben: Varga, Szalai és Bese is fejjel, tudatosan vitte tovább az akciót, Sallai Roland pedig 12 méterről megszerezte első gólját a válogatottban. Magyarország–Görögország 1-0.

Három perc alatt egyenlítettek a görögök, Fortunisz a térfél közepéről sztabadrúgást ívelt fel, Manolasz túlugrotta Lang Ádámot, s erős fejesét Gulácsi Péter nem tudta hárítani. Magyarország–Görögország 1-1.

A 25. percben Lazarosz néven játszó Hrisztodulopulosz a jobbösszekötő helyéről alig lőtt a bal kapufa mellé.

Veszélyesebben támadnak a görögök, az utóbbi percekben alig volt nálunk a labda.

Pelkasz 17 méteres lövését Gulácsi bravúrral védte.

Manolasz az eddigi 35 válogatott mérkőzésén nem szerzett gólt, most ellenben a másodikhoz is közel járt. Hét méteres lövésénél Gulácsi jól helyezkedett.

A 41. perctől két percen át támadott a magyar csapat, Varga Roland, Sallai, majd Kleinheisler is lőtt, Barkasz mindig a helyén volt. Aztán Kovács István megharcolt a labdáért, s a hátragurított labdát Kleinheisler gyönyörűen csavarta a kapu bal oldalába. Magyarország–Görögország 2-1.

Kettőt cseréltek a görögök, Mitroglu, a leghíresebb görög csatár is beszállt.

A második félidő első negyedórájában többet volt a labda a görgöknél, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. A 60. percben Varga Roland helyére klubtársa, Lovrencsics Gergő állt.

A 70. percben Szalai helyére Eppel került a pályára. Utána Pelkasz lövését Gulácsi kiütötte. Utána Mitroglu löketét is kivédte a magyar kapus.

Kleinheisler 30 méteres szabadrúgását Barkasz szögletre ütötte.

Az utolsó magyar csere ezen az estén: Kovács Istvánt is klubtársa, Pátkai Máté váltotta.

Vége a mérkőzésnek, 2-1-re győzött a magyar válogatott.

A magyarokat szombaton legyőző Finnország 1-0-ra verte Észtországot.

További eredmények:

Spanyolország – Horvátország 6-0,

Izland – Belgium 0-3,

Bosznia-Hercegovina – Ausztria 1-0.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×