eur:
395.43
usd:
372.29
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Kis híján meghalt, most újra nekivág a magyar sportoló

Nem riasztotta el a medúzacsípések miatti kritikus állapota: hónapokig tartó folyamatba kerülhet, de Mányoki Attila ismét nekivág az Északi-csatorna átúszásának - írta a Blikk.

Mélyaltatásban tartották, a fájdalom miatt folyamatosan morfiumot kapott, a tüdejébe pedig csövet vezettek, hogy lélegezni tudjon. Az úszó Mányoki Attilát összesen 15 oroszlánmedúza csípte meg, miközben az Ocean’s Seven nevű verseny utolsó erőpróbáját próbálta teljesíteni augusztus 4-én.

A világ hat legveszélyesebb tengerszorosát már átúszta, ám az utolsó, az Észak-Írország és Skócia között található Északi-csatorna átúszását nem sokkal a cél előtt, másfél-két kilométerre a parttól fel kellett adnia. Az extrém úszót a történtek sem tántorították el a céljától: továbbra is ő akar lenni a 12. ember, aki teljesítette mind a hét állomást.

"Már a kórházban megegyeztem a szervezővel a folytatásról. Próbálunk majd olyan időszakot találni, amikor kisebb az esély a medúzákkal való találkozásra. A lehető legtöbbet akarom kihozni magamból" – mondta a Blikknek. Jelenleg könnyű szárazföldi edzéseket végezhet, de novembertől újra úszni fog, egyre hosszabb távokat, hogy ismét a megfelelő szintre érjen a kondíciója.

A végén már csak lebegett a vízen a fájdalomtól

Mányoki szerint bár tavaly alig volt medúza, mindig benne van a pakliban, hogy felbukkannak. "Ilyenkor a csapattársaim jelzik a hajóról, hogy merre kerüljek, de most olyan sok volt, hogy muszáj volt átúsznom rajtuk. Csípés elleni kenőccsel bekentem magam, de az oroszlánmedúzák mérge erősebb volt. Az utolsó, amire emlékszem, hogy egy frissítő után továbbindultam a hajótól. Állítólag a vége felé már csak lebegtem a vízen a fájdalomtól. Az agyam kikapcsolt, úgy emeltek be a hajóra, és vittek kórházba. A méreg blokkolta a belső szerveim működését, a tüdőm összeomlott" – mesélte a sportoló, aki most már jól van. Néhány apróbb sérülésnek kell még begyógyulnia, illetve diétát is kell tartania.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×