eur:
393.66
usd:
364.84
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Melbourne, 2018. március 25.A második helyezett Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság szezonnyitó Ausztrál Nagydíjának eredményhirdetésén a melbourne-i Albert Park-i versenypályáján 2018. március 25-én. (MTI/EPA/AAP/Joe Castro)
Nyitókép: JOE CASTRO

Döntöttek Hamilton jövőjéről

A Formula-1-es Mercedes csapat 2020-ig meghosszabbította négyszeres világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton szerződését.

A 33 éves brit pilóta eddigi megállapodása a mostani idény végén járt volna le. A megállapodás pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra, de brit médiaértesülések szerint

a versenyző éves fizetése elérheti a 40 millió fontot

(14,5 milliárd forint).

Hamilton 2013 óta tagja a Mercedes csapatnak, amelynek színeiben eddig 108 futamon 44 alkalommal győzött, további 31-szer állhatott dobogóra, és háromszor (2014, 2015, 2017) lett világbajnok.

Az idei szezonban tíz futam után - a német Sebastian Vettel (Ferrari) mögött nyolc ponttal lemaradva - a második helyen áll.

"Ez a szerződéshosszabbítás alapvetően egy formális dolog volt. Toto Wolff csapatvezetővel már télen tárgyalóasztalhoz ültünk, de azért jó érzés, hogy most aláírás került a papírokra, és megtörtént a bejelentés" - nyilatkozta Hamilton.

Hozzátette, már húsz éve tagja a Mercedes-családnak, de még soha nem volt boldogabb a csapatban, mint most, és nagyon várja, hogy kiderüljön, mit tudnak elérni együtt a következő két és fél szezonban.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×