eur:
394.33
usd:
371.42
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
Párizs, 2018. május 29.Fucsovics Márton a kanadai Vasek Pospisil ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2018. május 29-én. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)
Nyitókép: GUILLAUME HORCAJUELO

Fucsovics kiesett Wimbledonban

Fucsovics Márton három szettben (5:7, 5:7, 3:6) kikapott a francia Julien Benneteau-tól a wimbledoni teniszbajnokság első fordulójában.

Az első szettben Fucsovics elvesztette második adogatógémjét, azután sokáig mindkét fél hozta a magáét. A tizedik játékban felcsillant a remény, mert a francia ekkor nem tudott hatékonyan szerválni, de az egyenlítést követően Fucsovics megint elvesztette adogatását, 5:6 után pedig egy nagyon hosszúra nyúlt gémet megnyerve Benneteau játszmaelőnybe került.

Az 57 percig tartó első szakaszban a magyar játékos nyolc szettlabdát hárított, az utolsó gémben pedig öt bréklehetőséget hagyott kihasználatlanul.

A második játszmában Fucsovics 2:1-es vezetésénél elvette ellenfele adogatását, majd nyerte a sajátját, így 4-1-re elhúzott. Azután viszont sorozatban négy játékot elvesztett, és hiába egyenlített 5:5-re, megint két vesztes gém következett, ezzel a játszmákat tekintve 2:0-s hátrányba került. A második szakasz 59 percig tartott.

A jóval rövidebb, 32 perces harmadik szettben a Wimbledonban másodszor főtáblás magyar játékos - akinek az első szervái csak 45 százalékban jöttek be - 3:3-ig tartotta a lépést, azután két adogatását nem tudta hozni, ezzel francia ellenfele megnyerte a mérkőzést. Fucsovics ugyan 14-gyel több nyerő ütést mutatott be, de 24-gyel több kettős hibát követett el a mérkőzésen.

A világelső spanyol Rafael Nadal az esélyeknek megfelelően sima győzelemmel kezdte meg szereplését, melyen ugyanakkor az osztrák Dominic Thiem és a belga David Goffin már az első fordulóban kiesett.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×