eur:
393.84
usd:
369.01
bux:
65776.1
2024. április 23. kedd Béla
Hosszú Katinka a női 4x200 méteres gyorsváltó döntője után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 27-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Wladár Sándor: a legfontosabb, hogy Hosszú Katinka megtalálja a megfelelő edzőt

A jó edző elhiteti tanítványával, hogy nyerni fog - mondta az InfoRádiónak az olimpiai bajnok Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke. A sportvezető egyúttal sérelmezi, hogy az éppen edzőt kereső Hosszú Katinkára már fél éve óriási nyomást helyez a bulvármédia.

Wladár Sándor elmondta, az úszószövetség elnökeként az a dolga, hogy minél több versenyzőnek lehetőséget adjon arra, hogy odakerüljön, legjobbját megdöntve, a dobogóhoz, vagy a dobogó tetejére álljon.

"Hosszú Katinka annyival jobb a világnál, ha csak megközelíti a régi idejét, akkor is legalább két számban nyernie kell"

- mondta Wladár Sándor. Az elmúlt hónapok eseményei óriási traumát okozhattak Hosszú Katinkának, és a rá nehezedő borzasztó erős bulvárnyomás visszahúzhatja az úszónőt. Wladár méltatlannak tartja, hogy a sajtó nem hiteles információkra alapozza véleményét.

Az elnök azt is kiemelte, a legfontosabb, hogy az úszó megtalálja a megfelelő edzőt.

"A siker alappillére, hogy az edzővel harmonikus legyen a kapcsolat, és tudjon megfelelően motiválni, hogy el tudja hitetni a versenyzővel, ő a legjobb.

Széchy Tamás, az edzőm azt mondta, hogy én leszek az olimpiai bajnok. Annyira motivált belülről, hogy amikor odaálltam, azt mondtam magamnak, hogy nem veszthetek" - mondta az uszószövetség elnöke.

A sportvezetővel készült interjút teljes terjedelmében csütörtök este fél nyolctól az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában hallgathatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×