eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Kijev, 2017. december 12.A 2017-18-as Bajnokok Ligája döntőjének logója a Kijevben rendezett bemutatón 2017. december 12-én. A BL-döntőre 2018. május 26-án kerül sor az ukrán fővárosban. (MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)
Nyitókép: Szerhij Dolzsenko

Így alakulnak a Bajnokok Ligája elődöntői – megtörtént a sorsolás

Kialakult a Bajnokok Ligája elődöntőjének párosítása a nyoni sorsoláson: itt is létrejött a legesélyesebbnek vélt két csapat találkozója az elődöntőben, a Bayern München a Real Madriddal, a Liverpool az AS Romával mérkőzik.

A Bayern München tavaly a negyeddöntőben vitatható körülmények között esett ki a Real Madrid ellen, Kassai Viktor, a madridi mérkőzés játékvezetője nagyon sok kritikát kapott a németektől. A bajorok 2014-ben is a Madrid ellen estek ki, igaz, akkor az elődöntőben. Viszont 2012-ben ki tudták ejteni a királyi klubot, s akkor Jupp Heynckes volt az edzőjük.

A két csapat eddig nagyon kiegyenlített mérleget tud felmutatni az egymás elleni, kivétel nélkül az első számú kupasorozatban vívott meccseken: 24 mérkőzés, 11-11 győzelem, 2 döntetlen. A Madrid eggyel több gólt szerzett (37-36), de ennek aligha van jelentősége.

A Bayern München a sorsolás előtt jelentette be, hogy a következő szezontól Niko Kovac irányítja majd a csapatot. A fogadóirodák a sorsolás utáni reakciói után a Real Madrid a sorozat favoritja, a Bayern a második, a Liverpool a harmadik, a Roma pedig a negyedik a sorban. Kiderült, hogy Sergio Ramos játszhat a németek elleni első mérkőzésen is, az UEFA nem tiltotta el.

A másik párban a Liverpool és az AS Roma mérkőzik majd, a két csapat szenzációs mérkőzést vívott egymással az 1984-es, római BEK-döntőben, az esélyesebb „vörösök” tizenegyespárbajban nyertek. Az eddigi öt párharcból a Liverpool kettőt nyert meg, a Roma egyet, két döntetlen született. A gólkülönbség 5-2 az angolok javára.

Az angolok többsége a Romát akarta ellenfélnek, noha mindenki megjegyzi, a Barcelona kiejtése óriási tekintélyt adott az olaszoknak. Mohamed Salah, a Liverpool e szezonbeli legjobb játékosa az idény előtt éppen az AS Romából érkezett az Anfield Roadra. Az egyiptomi csatár óriási formában van, az első játékos lett a Premier League történetében, aki egy szezonon belül háromszor (november, február, március) megkapta a hónap játékosa címet.

A Bajnokok Ligája elődöntőit április 24-én és 25-én, valamint május elsején és másodikán rendezik. A kijevi döntő időpontja május 26.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×