eur:
393.01
usd:
366.59
bux:
66791.92
2024. április 26. péntek Ervin
Hosszú Katinka kitart Shane Tusup mellett

Hosszú Katinka kitart Shane Tusup mellett

Szerdáig kellett leadni a Kiemelt Edzői Programban a támogatott edzők listáját, és eszerint továbbra is Shane Tusup a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka edzője, és ő kapja az egymillió forintos fizetést is.

Még tavaly ősszel megromlott Hosszú Katinka és Shane Tusup viszonya, karácsonykor maguk hozták nyilvánosságra, hogy válságban van a házasságuk, és azóta nem is az amerikai férj irányítja a háromszoros olimpiai bajnok edzéseit. Mindketten a Duna Arénában dolgoznak, de szinte sosem egyszerre.

Éppen ezért meglepő, hogy amint a 24.hu felfedezte, a Magyar Úszó Szövetség a 2018-as Kiemelt Edzői Programra a január 31-i határidőre Tusupot jelölte meg Hosszú edzőjének. Viszont csak akkor jogosult a hazai nettó egymillió forintos támogatásra, ha már nem készít fel olyan sportolót, aki feljogosítaná a kiemelt támogatásra.

"Hosszú Katinka eddig nem jelentette be, hogy mással készülne, így a Magyar Úszó Szövetség – ellenkező megkeresés hiányában – továbbra is Shane Tusupot tekinti Katinka edzőjének" - indokolt a lapnak Wladár Sándor, az úszószövetség elnöke.

Az Iron Aquatics, Hosszú egyesülete pedig közölte: "A Magyar Úszó Szövetség a január 31-i határidőig leadta a Kiemelt Edzői Programban szereplők listáját. Hosszú Katinka edzője az ott szereplő személy, azaz Shane Tusup. A Iron Aquatics e tárgykörben nem nyújtott be a szövetség felé változtatási kérelmet."

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×