eur:
395.67
usd:
366.68
bux:
65714.75
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Temesvári: a döntőt a higgadtabb páros nyeri meg

Temesvári: a döntőt a higgadtabb páros nyeri meg

Bejutott a döntőbe Babos Tímea oldalán Krisztina Mladenoviccsal az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyében. A páros esélyeiről Temesvári Andrea, korábbi Roland Garros-győztes teniszező beszélt.

Temesvári Andrea Roland Garros-győztes teniszező szerint nagyon nagy eredmény  Babos Tímea és Krisztina Mladenovic döntőbe jutása. Hozzátette, nem szabad előre elkönyvelni a győzelmet, de a páros már igen közel van hozzá, s a döntős szereplés  magyar teniszközösségre is rendkívül pozitív hatással lesz. 

„Azt gondolom, hogy ez egy óriási siker és nagyon kell a magyar teniszezőknek, hogy legyen magyar példaképük”

– mondta Temesvári, aki szerint emellett a teniszezők támogatására is szükség van, hogy minél több tehetséges versenyzőnek legyen lehetősége a bizonyításra. "Az évek alatt kaptunk annyi támogatást az államtól, hogy felépültek a játékosok lehetőségei - több pénzhez jutottak, jobban tudtak felkészülni" - tette hozzá.

A magyar-francia kettős ellenfele a melbourne-i fináléban pénteken a második helyen kiemelt Jekatyerina Makarova és Jelena Vesznyina lesz.

Az egykori Roland Garros-győztes szerint mivel mind a két páros jól ismeri a másikat, és mindegyikük felkészült játékos, az dönt a fináléban, hogy ki tudja jobban kezelni az esélyességüket - azt az óriási lehetőséget, hogy Ausztrália páros bajnokai lehetnek. "Kicsit több fog múlni azon, ki tud higgadtabban gondolkozni, ki tudja betartani a taktikát, ki tud nem kapkodva, de agresszív játékkal nyomást gyakorolni az ellenfélre. Nem győzöm kihangsúlyozni, hogy itt egy párt kell alkotni” – mondta Temesvári, aki szerint az ellenfél is egy jól összeszokott párost alkot, de a Babosék párosa nagy eséllyel állhat az ausztrál nyílt teniszbajnokság döntője elé.

A magyar játékos vegyes párosban a legjobb négy közé jutott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×