eur:
390.96
usd:
366.87
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Óriási egri bravúr a címvédő Szolnok otthonában

Az Eger óriási bravúrt végre hajtva, kiváló mérkőzésen 11-10-re nyert a címvédő Szolnok vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek hetedik fordulójában.

A hevesi együttes több mint tíz hónap után győzte le legnagyobb hazai riválisát, amelytől tavaly a bajnoki fináléban sorozatban háromszor, majd december 22-én a Szuperkupa döntőben is kikapott.

A csoport:

A-Híd OSC-Újbuda - Dinamo Moszkva (orosz) 5-10 (1-3, 0-3, 1-2, 3-2)

A magyar csapatnak nem volt esélye, már a nagyszünetben jelentős hátrányban volt (1-6). Az OSC hét mérkőzés után 6 ponttal áll a csoportjában.

B csoport:

Szolnoki Dózsa - ZF-Eger 10-11 (3-3, 4-3, 1-1, 2-4)

A magyar rangadó első felvonásában folyamatosan jöttek az emberelőnyök, amit mindkét csapat jól használt ki.

A második negyedben a Szolnok tudta visszaszorítani a kiállításokat, így először a meccs folyamán két góllal ellépett. A hevesiek azonban tartották a tempót és a harmadik játékrész elejére egyenlítettek.

A záró felvonásra egygólos előnnyel fordultak a Tisza-partiak, de érkezett Strahinja Rasovic, az Eger szerb klasszisa, és két fantasztikus találattal "helyzetbe hozta" az Egert. Cseh Sándor vezetőedző ekkor döntött úgy, hogy Nagy Viktort is beveti a kapuban. A túloldalon Aaron Younger értékesített egy emberelőnyt, de újra az Eger került előnybe egy fór megjátszását követően. Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, Zalánki Gergő bombázott a kapuba. Az Eger 40 másodperccel a vége előtt megkapta az esélyt egy emberfór formájában, s egy gyönyörű akció végén Angyal Dániel húzta a kapuba a labdát, eldöntve ezzel az összecsapást.

A Szolnoknak ez volt a második veresége a sorozatban, míg az Eger a sikerrel felzárkózott az élmezőnyre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×