eur:
393.52
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Óriást öltek Nottinghamben

Óriást öltek Nottinghamben

Az angol FA-kupában ismét kitettek magukért az alacsonyabb osztályú csapatok. A Chelsea ismétlésre kényszerül a Norwich ellen, míg az elmúlt évek legsikeresebb szereplője, az Arsenal kiesett a Nottingham Foresttel szemben.

Ha a hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján Nottingham Forest-Arsenal rangadót rendeztek, nem volt meglepő a Brian Clough által dirigált hazaiak győzelme. Azóta ellenben majdnem négy évtized telt el, a Forest 1997 óta mindössze egy idényt (1998-1999) töltött a legmagasabb osztályban, sőt, közben megjárta a harmadik vonalat. A mostani szezonban a Championshipnek nevezett második osztályban jó indulattal a középcsapatok között szerénykedik, december 9. óta nem nyert bajnoki meccset. Az FA-kupa ellenben más, ott a kiscsapatokból óriásölők lehetnek. A Forest elsősorban amerikai válogatott játékosa, a lengyel származású Eric Lichaj remek játékával 4-2-re legyűrte az „ágyúsokat”.

A Chelsea gól nélküli döntetlenre végzett a bajnoki tabellán éppen egy hellyel a Nottingham előtt álló Norwich City ellen. (A döntetlennel záruló mérkőzéseket a mostani vendégek pályáján megismétlik.) Antonio Conte a spanyol klasszisai közül Marcos Alonsót és Cesc Fabregast is pihentette, Álvaro Morata csak az utolsó negyedórára került pályára, nem játszott Edin Hazard sem - de azért a döntetlen így is meglepő.

Az élvonalbeli csapatok közül a West Ham United nem bírt a Shrewsbury Townnal (0-0), a Leicester City a harmadik vonalbeli Fleetwood Townnal (0-0), a Stoke City kiesett a negyedik ligás Coventry Citytől vereséget szenvedve (1-2).

A Liverpool 2-1-re győzött a Mersey-parti derbin az Everton ellen. A több mint 75 millió fontért vett Virgil van Dijk álomszerűen mutatkozott be: védő létére győztes gólt szerzett a hajrában. A Liverpool immár 16 mérkőzés óta veretlen a városi riválisa ellen, ilyen hosszú veretlenségi szériája még soha nem volt a „kékek” ellen a két klub több mint százéves közös történetében. A statisztikusok szerint valójában már az első gól, James Milner tizenegyese döntött: ha Liverpool az elmúlt huszonöt évben egyszer sem veszített az Everton ellen, ha egy mérkőzésen 1-0-ra vezetett.

A Manchester Cityt a Burnley sem tudta megállítani. Pep Guardiola együttese simán, 4-1-re nyert az Etihad Stadionban, igaz, félidőben még a vendégek vezettek 1-0-ra Ashley Barnes találatával. Sergio Agüero azonban a második félidőben két újabb góllal tovább javította a klubrekordot, s nem mellékesen megfordította az állást. A hajrában még Leroy Sané és Bernardo Silva is bevette a Burnley kapuját. A City immár 260 napja veretlen bajnoki vagy kupamérkőzésen Angliában.

A Manchester United is lépett egyet előre, 2-0-ra legyőzte a hajdanán szebb napokat látott Derby Countyt. A Premier Leauge és a Championship második helyezettjének mérkőzésén sokáig nem látszott az osztálykülönbség, ám a hajrá José Mourinho alakulatáé volt. A 84. percben az utóbbi hetekben nagy formában futballozó Jesse Lingard, majd a 90.-ben a második félidőre beálló Romelu Lukaku is szerzett egy-egy gólt. A számok alapján a United fölényben játszott, de csak az utolsó percekben váltotta azt gólra, illetve gólokra.

FA-kupa, 3. forduló (az élvonalbeli csapatok eredményei):

Fleetwood Town–Leicester City 0-0

Wolverhampton–Swansea Town 0-0

Norwich-Chelsea 0-0

Fulham–Southampton 0-1

Manchester United–Derby County 2-0

Exeter–West Bromwich 0-2

Watford–Bristol City 3-0

Bolton Wanderers–Huddersfield 1-2

Liverpool–Everton 2-1

Coventry City–Stoke City 2-1

Bournemouth–Wigan 2-2

Newcastle–Luton 3-1

Manchester City–Burnley 4-1

Shrewsbury–West Ham United 0-0

Tottenham–Wimbledon 3-0

Nottingham–Arsenal 4-2

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×