INFORÁDIÓ 
2018. július 21. szombat
Dániel, Daniella
labdarúgáscristiano ronaldoreal madridszabados gábor
Mennyire reális Cristiano Ronaldo távozása?

Mennyire reális Cristiano Ronaldo távozása?

Infostart / InfoRádió

Lapértesülések szerint Cristiano Ronaldo elhagyhatja a Real Madrid labdarúgócsapatát, és visszatérhet a Manchester Unitedhez. Szabados Gábor sportközgazdász ismét felhívta a figyelmet arra, hogy nem szabad a hasonló híreket készpénznek venni, egyúttal nem is lát reális esélyt a transzferre a január végéig tartó átigazolási időszakban.

Angol bulvárlapok szerint Cristiano Ronaldo már azt tervezi, hogy visszatér az angol labdarúgó-bajnokságba. Ezt arra alapozzák, hogy házakat nézett, valamint iskolát keresett gyermekének. A lapok úgy tudják, az ötszörös aranylabdás viszonya megromlott a Real Madrid elnökével, Florentino Pérezzel.

Az InfoRádió által megkérdezett sportközgazdász szerint korábban is voltak ilyen értesülések, de végül maradt a spanyol fővárosban Ronaldo. Szabados Gábor most sem érzi valós forgatókönyvnek, hogy távozna a Realtól a portugál sztár.

„Lehet, hogy vannak egyeztetések a háttérben, lehet, hogy vannak problémák a klubvezetéssel, de nagy meglepetés lenne, ha eligazolna. Egy-két éven belül klubot válthat Ronaldo, ám ennek most kicsi a realitása” - fejtette ki.

A sportközgazdász szerint

Ronaldo gazdaságilag és sportszakmailag is olyan helyen van, ahol lenni szeretne és ahol neki lennie kell.

Emellett nincs igazán olyan potenciális jelölt, amely ki tudná vásárolni az élő szerződéséből az Európa-bajnok klasszist. Persze történtek már meglepő események a futballban, így Neymar tavaly nyári klubváltására sem számított senki, de Ronaldo jelenlegi kivásárlási ára lényegesen magasabb, egymilliárd euró – emelte ki.

A Manchester United az egyetlen klub, amelynek

  • az anyagi fedezete megvan rá,
  • hajlandó is lenne, és
  • szakmai indoka is

lenne a transzfernek.

Szabados Gábor így sem tartja valószínűnek, hogy az átigazolás megtörténik.

Szóba jöhetne még a PSG, de nincs sok realitása, hogy Neymar után Ronaldót is megveszik a francia a klub. Ahogy az sem valószínű, hogy Pep Guardiola-féle Manchester City szerzi meg, a nagy rivális Barcelonához nem mehet, míg a Bayern München nem ad ennyi pénzt egy játékosért.

Kapcsolódó hang

Szabados Gábor
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH