eur:
392.47
usd:
367.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Kemény Dénes: észnél kell lenni a külföldi játékosok szerepeltetésénél

A magyar vízilabdasport és a szövetség is eredményes évet zárt - hangsúlyozta a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Kemény Dénes arról is beszélt, hogy a külföldi játékosok szerepeltetését nem szabad túlzásba vinni, mert elvehetik a lehetőséget a tehetséges fiatal magyar pólósoktól.

„Ha mindent mérlegre teszek, újból pozitív évet zártunk. Újból, mert az elmúlt öt évben nem igazán volt egyértelműen csalódást okozó évünk” - jelentette ki Kemény Dénes.

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke hozzátette, az érem nélkül zárt olimpián is volt pozitívum.

„Nem tévén néztük, hanem részt vettünk rajta.”

A nyári budapesti világbajnokságról Kemény Dénes azt mondta, egy ilyen esemény rendezése önmagában óriási siker a sportágnak.

„A lányok ötödik helye annyiban csalódás, hogy a negyeddöntőben minket legyőző kanadai csapathoz képest három jobb csapatot is megvertünk, tehát rosszkor kaptunk ki. A fiúk ezüstérme mindenképpen jó eredmény.”

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke szerint az, hogy 2017 nyarának nyolc világversenyén négy érmet hoztak a magyar vízilabdázók, minden csapatsportág örömmel elfogadná. Kemény Dénes arról is beszélt, észnél kell lenni, amikor a csapatok a külföldi játékosok létszámát határozzák meg.

„Az anyagilag erős csapatok Magyarországon is megengedhetik maguknak, hogy világsztárok játszanak náluk, ez jó, mert sokat lehet tőlük lehet tanulni. Az olasz válogatott is sokat profitált abból, hogy minden csapatban volt egy külföldi játékos.

Kemény Dénes hozzátette, ez azonban veszélyes játék, mert elvehetik a helyet a fiatal játékosoktól. Vannak olyan csapatok, ahol a szabály szerint lehetséges három külföldi játékos mellett kettős állampolgárokat is szerepeltetnek, mert ők a jelenlegi szabályzat szerint magyarnak számítanak – mondta a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

„Amíg tanulunk a külföldi sztároktól, a jelenlétük hasznos, ha azonban elveszik a helyet a fiatal játékosoktól, kontraproduktív.”

A teljes interjút meghallgathatja szerda este 6 órától az InfoRádióban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×