eur:
393.78
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Dárdai Pál különleges ünnepe

Dárdai Pál különleges ünnepe

Dárdai Pál emlékezetes mérkőzésen ünnepelte a Hertha élén töltött századik bajnoki mérkőzését. A berliniek a mérkőzés nagy részében tíz emberrel játszva nyertek 3-2-re az élcsapatok közé tartozó RB Leipzig ellen.

A Hertha ritka idegenbeli sikereinek egyike jó példa arra, hogy a váratlan eredmények jellemzik a Bundesliga őszét. A nemrégiben még a tabella alsó harmadában tanyázó Hertha, miután győzött a legutóbbi két fordulóban, mindössze négy ponttal van lemaradva a harmadik helyre előrelépő Borussia Dortmund mögött.

Dárdai Pál különleges ünnepe

A Hertha BSC csak hat ponttal szerzett kevesebbet, mint egy éve, az akkori 30 pontjával most a második-harmadik helyen állna. Akkor szenzációs volt a hazai mérlege, most a legutóbbi öt idegenbeli bajnokiján veretlen maradt, de otthon kevésbé teljesít jól. A mostani győzelemben Davie Selke játszotta a kulcsszerepet. A két gólt is szerző, 192 centis, 85 kilós csatárt a Hertha az idény előtt 8,5 milliós klubcsúcsért vette meg az RB Leipzigtől.

Gulácsi Péter szerződését vasárnap meghosszabbította az RB Leipzig, alkalmasint a válogatott kapusnak ez volt vasárnap a legnagyobb öröme. Védői többször is kiszolgáltatott helyzetbe hozták, így a Hertha már 3-0-ra is vezetett. A hajrában az RB Leipzig visszakapaszkodott, de már nem tudott egyenlíteni. Az előző szezon ezüstérmese úgy zárta az őszi szezont, hogy a legutóbbi négy bajnokiján nem tudott nyerni. Ez az oka annak, hogy a BL-ben is szerepelt gárda 11 ponttal kevesebbet szerzett, mint 2016 őszén.

A Bayern kiemelkedik a mezőnyből, talán nem is vesznek már fel a fogadóirodák arra téteket, hogy megnyeri-e a 2017–2018-as bajnokságot. Tavaly 42 pontot szerzett az első 17 fordulóban, s csupán három ponttal előzte meg az RB Leipziget. Idén, a rossz rajt miatt, 41 pontot gyűjtött, de 11 pontos az előnye.

Szombaton a vártnál talán kicsit nehezebben nyert a VfB Stuttgart otthonában. Thomas Müller szerezte az egyetlen gólt, a 79. percben értékesítette Kingsley Coman labdáját. Majdnem kevés lett az előny, mert a „svábok” a 95. percben büntetőt lőhettek. Chadrac Akolo lövését azonban Sven Ulreich kivédte. A kapus tízéves korától 2015-ig a VfB Stuttgart tagja volt!

Több más mérkőzésen is fontos események történtek az utolsó percekben. Az Augsburg a 90. percben még 3-1-es vesztésre állt az utóbbi hetek meglepetéscsapata, a Freiburg ellen, ám utána Alfred Finnbogason két gólt is szerzett. Az izlandi válogatott csatár mesterhármast lőtt a mérkőzésen (3-3). A Schalke egy pontot gyűjtött Frankfurtban, ezzel megerősítette a második helyét. A szépítő gólját a 85. percben szerezte a svájci válogatott Embolo, majd a veterán brazil védő, Naldo a 95.-ben egyenlített ki. A Mainz a 93. percben alakította 2-2-re az állást Brémában, s ezzel biztos bennmaradó helyen vártja a tavaszt. A Bréma maradt az osztályozós helyen. A vendégek nagyon fontos gólját a svájci válogatott Fabian Frei érte el.

Bundesliga, 17. forduló

Borussia Dortmund–Hoffenheim 2-1

VfB Stuttgart–Bayern München 0-1

Augsburg–Freiburg 3-3

Eintracht Frankfurt–Schalke 2-2

Köln–Wolfsburg 1-0

Werder Bremen–Mainz 2-2

Mönchengladbach–Hamburger SV 3-1

Hannover–Bayer Leverkusen 4-4

RB Leipzig–Hertha BSC 2-3

Az élcsoport: 1. Bayern München 41 pont, 2. Schalke 30, 3. Borussia Dortmund 28, 4. Bayer Leverkusen 28, 5. RB Leipzig 28, 6. Borussia Mönchengladbach 28.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×