eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Bale mentette meg a Realt

A címvédő Real Madrid hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a házigazda al-Dzsazira együttesét az Egyesült Arab Emírségekben zajló labdarúgó-klubvilágbajnokság elődöntőjében.

A hazai csapat az első félidő végén jutott vezetéshez, a második elején pedig csak centiken múlt, hogy nem duplázta meg az előnyét, de a videóbíró szerint lesen volt a gólszerző játékos. Az addig remekül védő al-Szenani viszont megsérült, a helyére beálló Huszani pedig az első lövésből gólt kapott. Az egyenlítő találatot az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo szerezte, aki ezzel a torna történetének legeredményesebb játékosa lett, ugyanis hatodszor volt eredményes a klubvilágbajnokságokon.

A hátralévő időben is nagy fölényben futballozott a királyi gárda, de Karim Benzema többször is a kapufát találta el. A meccset végül a csereként beállt Gareth Bale döntötte el kevesebb mint tíz perccel a vége előtt.

Amennyiben a Bajnokok Ligája-győztes spanyol csapat megismétli tavalyi diadalát, akkor 24 év után lesz címvédés - akkor a brazil Sao Paulónak sikerült ez a bravúr. Ebben a szintén brazil Gremio akadályozhatja meg a Real Madridot a szombati fináléban.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×