INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Kézilabda-vb: meggyőző magyar siker a lengyelek ellen

InfoRádió
Megszerezte második győzelmét is a kézilabda-világbajnokságon a magyar válogatott: Lengyelország ellen 31-28-ra nyert, és ezzel már biztosan továbbjut a csoportjából.

A biztos továbbjutásért harcolhatott a magyar válogatott a női kézilabda-világbajnokság csoportküzdelmeinek 4. fordulójában. Az eddig egy győzelem mellett két vereséget elkönyvelő együttes ellenfele Lengyelország volt, ami azért is pikáns párosítás volt, mert a magyarok szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen korábban évekig a lengyeleket irányította. 

Az utolsó fordulótól függetlenül a továbbjutást érő első négy helyet biztosíthatta a magyar csapat, és a tétnek megfelelően nehézkes volt a kezdés, igaz, az első negyedórában három kiállítás is nehezítette a dolgát. A vezetést csak a félidő derekán, 7-6-nál sikerült átvenni, de utána egy 4-0-s sorozattal magabiztos előnyt gyűjtött a válogatott, miközben a kapuban Bíró egyre több labdát tudott hárítani. A szünetre két gólra felzárkóztak a lengyelek (13-11), de a fordulás után hihetetlen rohamba kezdett a magyar együttes, és alig 9 perc után már nyolc góllal vezetett (22-16).

A lendületet az sem törte meg, hogy egy rosszul sikerült, sérülést okozó mozdulat után azonnal piros lapot kapott Kisfaludy. Az utolsó tíz percre már a cseresorát is beküldhette Rasmussen kapitány, s noha apadt az előnyből, végül 31-28-ra nyertek a magyarok. 

Pénteken 18 órától Csehország ellen az utolsó csoportmérkőzésen már az lesz a tét, hogy a harmadik vagy a negyedik helyen léphet-e a válogatott a legjobb 16 közé.

A címlapról ajánljuk