eur:
392.85
usd:
366.32
bux:
66812.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Nagy bajba került Szilágyi Áron

Nagy bajba került Szilágyi Áron

Nem megy jól a vívás a versenyeken Szilágyi Áronnak, és a kétszeres olimpiai bajnok kardozó egyelőre csak keresi a probléma okát.

Nem tudja egyelőre Szilágyi Áron, hogy miért nem megy neki az utóbbi időben a vívás,  az egyéni versenyeken nem képes azt a teljesítményt nyújtani, amelyet elvár magától, és amelyet korábban megszoktunk tőle.

"Természetesen bánt, ami most történik. Nehezen élem meg, hogy a júliusi világbajnokság óta elkerülnek az egyéni sikerek, ezt kétségtelenül nehéz feldolgozni. Tulajdonképpen a londoni olimpia óta nem volt ilyen hosszú időszak, amikor egyéniben ne tudtam volna érmet szerezni a világversenyeken" - mondta a Nemzeti Sportnak, és elárulta,

egyelőre csak a kérdőjelek sokasodnak benne,

s csupán azzal tudja nyugtatni magát, hogy az igazán fontos versenyek még soká lesznek.

A feleségével, az edzőjével és a pszichológusaival is elkezdte keresni a probléma megoldását. Nem hisz abban, hogy egyik pillanatról a másikra találják meg, lehet, hogy hónapokig, sőt,

lehet, hogy az egész szezonban ilyen döcögősen megy majd a versenyzés.

"Most azt érzem, hogy türelmesnek kell lennem magammal szemben" - mondta Szilágyi Áron, és hozzátette, valószínűleg mentális okai vannak a gyengébb teljesítménynek, mert az edzéseken és  csapatversenyeken is jól megy neki a vívás, nem felejtett el tehát vívni, csak valamiért azt a tudást, ami benne van, az egyéni versenyen most nem tudja előhozni.

Szatmári András júliusban világbajnoki címet szerzett, és ez is lehet a gondok forrása, mert Szilágyi Áron elismeri, Szatmár sikerével új helyzetbe került, 2011 óta ő volt a legeredményesebb magyar, még akkor is, ha nem nyert érmet.

"Ez hirtelen jött szokatlan helyzet, amely, úgy látszik, hatással van rám. Azt nem mondanám, hogy nehezen barátkozom meg vele, tiszta tudattal azt mondom: teljesen természetes. Versenyzünk, és néha legyőznek engem is – sohasem gondoltam, hogy én vagyok a vívás Hosszú Katinkája vagy Roger Federerje, azt viszont ki kell mondanom, hogy

Szatmári András sikerei hatással vannak a versenyzésemre"

- nyilatkozott a kardvívás kétszeres olimpiai bajnoka.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×