eur:
393.43
usd:
368.97
bux:
65649.58
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Döntőnek is beillő párharc a BL-ben - minden tét nélkül

Döntőnek is beillő párharc a BL-ben - minden tét nélkül

Ha a fontosságát tekintve nem is kívánkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája mai kínálatának élére a Bayern München–Paris Saint-Germain mérkőzés, kétségtelenül ez az egyaránt 20.45-kor kezdődő nyolc mérkőzés közül az egyetlen, ami akár a döntő párosításának is megtenné.

A B csoportban a német és a francia bajnokság listavezetője is már továbbjutott, s ha csak nem nyernek a bajorok négy góllal, a PSG lép tovább az első, ellenfele a második helyen a csoportból. Tiszta tehát minden, mégis Unai Emery, a párizsiak edzője „nagy próbatételről” beszélt a hétfő délutáni sajtótájékoztatón, a L'Équipe, a sportnapilap olvasói pedig biztosak abban, hogy büszkeségük nem „dobja” a meccset. Hatvannégy százalékban arra voksoltak, hogy a Paris Saint-Germain százszázalékos teljesítménnyel zárja majd a csoportkört, azaz nyerni tud Münchenben. Korábban mindössze hatszor zárta egy csapat 6 meccsből 6 győzelemmel a főtáblás csoportszakaszt.

A német Kicker Sportmagazin megemlíti, hogy a Bajnokok Ligájában a Bayern München csak a Real Madridtól kapott ki többször a PSG-nél. Bármilyen fura, a fény városának reprezentánsa nagyon sikeres a német klubok ellen is, a legutóbbi hét mérkőzéséből egyet sem veszített el ellenük. Legutóbb a Schalke győzte le még a 2008–2009-es idényben (az akkori játékosok közül ma már senki sem játszik a PSG-ben), az azóta eltelt időszak mérlege öt győzelem és két döntetlen. A Bayern ellen a mostani csoportkör második fordulójában 3-0-ra nyert.

A PSG aktuális gólkülönbsége (24-1) a valaha volt legjobb a Bajnokok Ligája csoportkörében. Ugyanakkor az előző veresége óta edzőváltáson átesett, s Jupp Heynckesszel – egyetlen vereségtől eltekintve – szinte megtáltosodott Bayern München hazai pályán félelmetes mérleggel rendelkezik a BL-ben. A legutóbbi 24 hazai meccséből huszonhármat megnyert a csoportszakaszban, a tavaszi, az egyenes kieséses rendszerben játszott mérkőzéseket figyelembe véve 19-ből 18-at nyert Münchenben. A Bayernnek három kulcsjátékosa (Manuel Neuer, Arjen Robben, Thiago Alcantara) sérült, a PSG-ből csak egy, Thiago Motta. A csoport másik mérkőzésén a Celtic az Anderlechtet fogadja. Miután a brüsszeli mérkőzésen 3-0-ra nyert, nagyon ki kellene kapnia ahhoz, hogy pontegyenlőség esetén kiessen.

B csoport: Bayern München–Paris Saint-Germain, Celtic–Anderlecht. A csoport állása: 1. PSG 15 pont, 2. Bayern 12, 3. Celtic 3, 4. Anderlecht 0.

Az A csoportban a Manchester United hasonló helyzetben van, csak a továbbjutás szempontjából. A második fordulóban 4-1-re győzött Moszkvában, így az egyébként az eddigi mindkét idegenbeli mérkőzésén győztes CSZKA Moszkvának szinte elképzelhetetlen különbségű győzelmet kellene aratnia az Old Traffordon ahhoz, hogy megelőzze. Mivel José Mourinho csapata jobb összevetésben a Baselnél, a svájciak akkor sem előzhetik meg, ha nyernek Lisszabonban, a még pont nélküli Benfica ellen. A Basel is továbbjut, ha a CSZKA Moszkva nem szerez ma este több pontot nála, s egyben az oroszok nem kerülnek a United elé.

A csoport: Manchester United–CSZKA Moszkva, Benfica–FC Basel. A csoport állása: 1. Manchester United 12 pont, 2. Basel 9, 3. CSZKA Moszkva 9, 4. Benfica 0

A C csoportban a Qarabag FC eddig csupán az Atlético Madrid ellen szerzett pontot. Ha kikap Rómában, a „farkasok” követik a Chelsea-t a legjobb 16 közé. Ha szerez pontot, vagy pontokat, ezzel segít a spanyolokon, akiknek ellenben nyerniük kellene a Stamford Bridge-en ahhoz, hogy az Európa Liga-indulásnál szebben reménykedhessenek. A papírforma szerint az igazi kérdés a csoportelsőség, az AS Roma hazai győzelme esetén a Chelsea-nek is nyernie kell, hogy megtarthassa mostani helyezését.

C csoport: Chelsea–Atlético Madrid, AS Roma–Qarabag FC. A csoport állása: 1. Chelsea 10 pont, 2. AS Roma 8, 3. Atlético Madrid 6, 4. Qarabag FC 2.

A D csoportban a Barcelona már csoportelső, s ha nem kap ki otthon a Sportingtól, a Juventus is továbbmegy, független attól, mire jut az Olympiakosz ellen Pireuszban. A görögök biztosan elbúcsúznak a nemzetközi porondtól a mostani szezonra, valószínűleg a portugálok folytatják az Európa Ligában.

D csoport: FC Barcelona–Sporting CP, Olympiakosz Pireusz–Juventus. A csoport állása: 1. Barcelona 11 pont, 2. Juventus 8, 3. Sporting 7, 4. Olympiakosz 1.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×