eur:
395.74
usd:
372.43
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Kéz a kézben juthat tovább a Juventus és a Barcelona

Kéz a kézben juthat tovább a Juventus és a Barcelona

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében hat hely már elkelt, a szerda este pályára lépő csapatok közül a Paris Saint-Germainnek és a Bayern Münchennek már nincs miért izgulnia. Ugyancsak továbbjutott a kedd esti szereplők közül a Manchester City, a Besiktas, a Tottenham és a Real Madrid is. Várhatóan három-négy csapat az esti találkozókon csatlakozik a már a tavaszra készülhetőkhöz.

Az A csoportban José Mourinho együttese akár egy döntetlennel, akár, amennyiben a Benfica megszerzi első pontját, még egy vereséggel is biztosíthatja a továbbjutást. A fentiekből következően ugyan a forduló előtt még nem biztos a helye a nyolcaddöntőben, de a meccse előtt, mivel a moszkvai 90 percet korábban rendezik, már az lehet.

Reálisan a csoport második továbbjutó helyéért lesz nagyobb tusa a hátralévő két fordulóban. Ebben a tekintetben a CSZKA ma lépéselőnybe kerülhet a Basellel szemben, de az utolsó fordulóban, noha mindkét csapat idegenben játszik majd, a svájciaknak lesz könnyebb feladata. Ők „csak” a Benficához látogatnak, ellenben az (egykori) orosz katonacsapat az Old Traffordra megy.

A csoport: CSZKA Moszkva (orosz)-Benfica (portugál) 18.00, FC Basel (svájci)-Manchester United (angol) 20.45. A csoport állása: 1. Manchester United 12 pont, 2. Basel 6, 3. CSZKA Moszkva 6, 4. Benfica 0.

A B csoportban még nyitott kérdés, hogy melyik csapat megy tovább az első, s melyik a második helyen. Ha a PSG ma legyőzi a Celticet, még a Bayern győzelme esetén is páholyba kerül, ahhoz, hogy ebben az esetben elveszítse az első helyét, a záró fordulóban négy góllal kellene kikapnia az Allianz Arénában. (Kicsit) érdekes lehet, melyik gárda marad versenyben az Európa Ligában, a papírforma szerint – noha Jupp Heynckes, a Bayern edzője, túl azon, hogy Manuel Neuer még mindig nem tud védeni, töb kulcsjátékosát is otthon hagyta – ez is az utolsó körben dől majd el. A Celtic az esélyesebb erre, otthon elég lesz ehhez egy döntetlen az Anderlecht ellen.

B csoport: Paris Saint-Germain (francia)-Celtic Glasgow (skót) 20.45, RSC Anderlecht (belga)-Bayern München (német) 20.45. A csoport állása: 1. PSG 12 pont, 2. Bayern 9, 3. Celtic 3, 4. Anderlecht 0.

A C csoportban az Atléticónak már kevesek a döntetlenek, mindenképpen legalább két gólt szerezve győznie kell majd december 5-én a Stamford Bridge-en, s ez is csak akkor elég, ha ma a Chelsea kevesebb pontot szerez nála. Ha Antonio Conte együttese nyer, már biztos továbbjutó. Ez utóbbi esetben marad még az Atléticónak egy vékony szalmaszál: meg kell nyerni mindkét hátralévő mérkőzését, s aztán kiszurkolni, hogy az olaszok Rómában ne győzzenek az azeri bajnokcsapat ellen.

C csoport: Qarabag (azeri)-Chelsea (angol) 18.00, Atlético Madrid (spanyol)-AS Roma (olasz) 20.45. A csoport állása: 1. AS Roma 8 pont, 2. Chelsea 7, 3. Atlético Madrid 3, 4. Qarabag 2.

A D csoportban a Juventus a papírforma szerint, hiába nyerte meg eddig a mérkőzései felét, nem tud kiesni. Ha ma ki is kapna a Barcelonától, amely már egy döntetlennel is biztos továbbjutó, sőt csoportelső, a Sporting legfeljebb utolérheti pontszámban. A két gárda összevetésében az olasz a jobb, ebből következően a portugáloknak több pontot kellene szereznie idegenben a Barcelona ellen december 5-én, mint amennyit a Juve elvisz Pireuszból.

Van még egy kacifántos változat: az Olympiakosz megnyeri mindkét hátralévő mérkőzését, a Juve pedig veszít kétszer. Akkor a görögök mennek tovább, feltével hogy decemberi, a Juve elleni győzelmük „kiüti” a torinói 0-2-t.

D csoport: Sporting CP (portugál)-Olimpiakosz Pireusz (görög) 20.45, Juventus (olasz)-FC Barcelona (spanyol) 20.45. A csoport állása. 1. Barcelona 10 pont, 2. Juventus 7, 3. Sporting 4, 4. Olympiakosz 1.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×