eur:
394.93
usd:
370.73
bux:
65394.97
2024. április 19. péntek Emma
Friss részletek a rákos edző megrendítő bejelentéséről

Friss részletek a rákos edző megrendítő bejelentéséről

Eduardo Berizzo, a Sevilla labdarúgócsapatának vezetőedzője prosztatarákban szenved, de a klub kitart mellette, és támogatja a gyógyulásban.

A sajtóhírek arról szóltak, hogy Eduardo Berizzo a szünetben tájékoztatta rákbetegségéről a csapatát, amely ezt követően 3-0-s hátrányból kiegyenlített az FC Liverpool ellen kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában.

Szerdán azonban az andalúziai klub hivatalosan is bejelentette, hogy a szakvezetőnél prosztatarákot diagnosztizáltak a klub orvosai. A Marca tudósítása szerint a további vizsgálatok alapján döntik majd el, hogy milyen kezelésre lesz szüksége a 48 éves edzőnek. 

"Egyértelművé kívánom tenni, hogy Eduardo az edzőnk, és nem is tudok elképzelni olyan helyzetet, hogy ne ő legyen - mondta Jose Castro, a Sevilla elnöke. - A klubnál mindent megteszünk érte, és biztosak vagyunk abban, hogy meggyógyul, és sokáig az edzőnk marad."

A klub vezetője tisztázta azt is, hogy a játékosok nem a BL-meccs szünetében értesültek Berizzo betegségéről, már a Celta Vigo elleni szombati bajnoki után tájékoztatták őket a helyzetről.

A félreértésre vélhetően Ever Banega nyilatkozata adott okot, aki a BL-találkozó után úgy nyilatkozott, hogy "más hozzáállással kellett kijönnünk a második félidőre a szurkolókért és az edzőnkért, aki egyben a legnagyobb szurkolónk. Ő vezetett bennünket a helyes útra, és kitartunk mellette."

Berizzo júniusban váltotta honfitársát, Jorge Sampaolit, aki az argentin válogatott szövetségi kapitánya lett. Előzőleg 2014 óta a Celta Vigónál dolgozott, amellyel az elmúlt idényben elődöntőt játszott az Európa Ligában, a Primera Divisiónban azonban csak a 13. lett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×