eur:
393.82
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Értékelhetetlen játékkal vereséget szenvedett a magyar válogatott Luxemburgban

Értékelhetetlen játékkal vereséget szenvedett a magyar válogatott Luxemburgban

A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es félidő után 2-1-re kikapott.

Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány a Kovácsik – Lovrencsics, Korcsmár, Kádár, Korhut – Nagy Á., Pátkai, Dzsudzsák – Ugrai, Nikolics, Németh K. tizenegyet választotta a luxemburgiak elleni mérkőzésre. Mindössze öten, Kádár, Pátkai, Nagy, Dzsudzsák és Ugrai voltak ott a kezdőcsapatban egy hónapja a feröeriek elleni hazai találkozón. Kovácsik Ádám, a Videoton kapusa újonc, Korcsmár, Nikolics és Németh Krisztián a három nagy visszatérő.

Az első negyedóra a magyaroké volt, de a luxemburgiak egy kontratámadás végén Joachim révén vezetést szereztek a 15. percben.

Három perc sem kellett az egyenlítéshez,

Dzsudzsák Balázs szöglete után Nikolics Nemanja fejelt közelről a kapuba. 

A következő helyzet a magyar csapaté volt, egy rövid felszabadítás után Ugrai Roland tíz méterről a kapufára lőtt, majd a kipattanó labdát Németh Krisztián a fekvő kapus kezébe lőtte. 

A folytatásban a luxemburgi gárda is szerezhetett volna újabb gólt, Christopher Martins közeli fejese után a labda a vele ugró Ugrairól került szögletre. 

A félidő utolsó eseménye Dzsudzsák Balázs 17 méteres szabadrúgása volt, de nem tudta átemelni a labdát a sorfalon. 

A második félidő hatodik percében Lovrencsics feleslegesen szabálytalankodott a félpályánál.

Mivel volt már egy sárga lapja, a második után kénytelen volt lemenni. 

A kiállítás miatt cserélt a magyar csapat, Bese Barnabás jött be, Ugrai ment le. A következő negyedóra vitathatatlanul a hazaiak labdabirtoklási fölényét hozta, helyzeteket is ki tudtak alakítani. Széles váltott a támadók között, Németh Krisztián helyére Sallai Roland állt be. 

Értékelhetetlen játékkal vereséget szenvedett a magyar válogatott Luxemburgban

A játék képe nem változott, Priskin Tamás állt be Nikolics helyére. 

A magyar csapatnak egyetlen épkézláb támadása sem volt a második félidőben.

Nagy Ádám helyére Balogh Balázs került pályára.

Egy szöglet után a 83. percben Marvin Martins megszerezte a luxemburgiak vezető gólját. Az eredmény a végéig már nem változott, Luxemburg 2-1-re győzött. 

2017 az az esztendő, amikor a magyar válogatott kikapott Andorrától és Luxemburgtól is. 

A magyarok idei utolsó mérkőzésükön jövő hét kedden 20.15-től a világbajnoki résztvevő Costa Ricát fogadják a Groupama Arénában.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×