eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Megvan a szurkolót fejbe rúgó focista első büntetése

Az Olympique Marseille labdarúgóklub vizsgálatot indított játékosa, Patrice Evra ügyében, aki csütörtök este a Guimaraes elleni Európa Liga-találkozó előtt fejen rúgta csapata egyik szurkolóját.

A francia együttes pénteken kiadott közleménye szerint belső vizsgálat indult az ügyben, amelynek célja, hogy megállapítsák, ki a felelős a történtekért.

Az európai szövetség (UEFA) bejelentette, Evrának a következő mérkőzést biztosan ki kell hagynia. Az esetleges további büntetésről a szervezet ellenőrző, etikai és fegyelmi bizottsága dönt majd november 10-én.

A csütörtöki Guimaraes elleni – 1-0-s vereséggel záruló – EL-összecsapás előtt a francia csapatot elkísérő szurkolók a játékosokat szidalmazták a pálya mellett, mire – a közösségi médiás felületekre felkerült fotók és videók tanulsága szerint – Patrice Evra, a franciák 36 éves, 81-szeres válogatott hátvédje az egyik drukkert fejen rúgta.

Az erőszakos cselekmény miatt a játékvezető kizárta a mérkőzésről a korábbi Juventus- és Manchester United-védőt, így ő lett az Európa Liga történetének első olyan játékosa, akit már azelőtt kiállítottak, hogy pályára lépett volna.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×