eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Gulácsi Péter óriási meglepetést okozott

Gulácsi Péter óriási meglepetést okozott

Jupp Heynckes irányításával az „igazi Bayern” játszott a Bundesliga hétvégi fordulójában. Gulácsi Péter csapata meglepte az eddig veretlen Borussia Dortmundot. Nem megy otthon (sem) a Herthának.

A német bajnokságban a visszatérő Jupp Heynckes 5-0-s győzelemmel kezdett a Bayernnel. A 72 éves tréner nem okozott meglepetést, azt a kezdő tizenegyet írta fel a meccs előtt, amelyre az őt ismerők számítottak. Kényszerűségből Ulreich maradt a kapus, előtte Kimmich, Boateng, Hummels és Alaba alkotta a védelmet, Javi Martinez és Thiago előtt pedig Robben, Thomas Müller és Coman, illetve legelöl Lewandowski kezdett. Alkalmasint ez a tizenegy Heynckes álomcsapata az idényben, a két sérülttel, Manuel Neuerrel és Franck Ribéryvel kiegészítve. A freiburgi Schuster öngólja után Kimmich, Thiago, Coman és Lewandowski is szerzett egy-egy gólt, minden szép és jó volt a bajorok szempontjából – kivéve, hogy Javi Martínez is megsérült, le kellett cserélni.

A forduló meglepetését az RB Leipzig okozta azzal, hogy idegenben 3-2-re legyőzte a Borussia Dortmundot. A sárga-feketék az előző 41 hazai bajnoki találkozójukon egyszer sem kaptak ki, mint ahogyan ez volt az volt az első bajnoki vereségük a 2017–2018-as idényben.

Gulácsi Péter kétségtelenül hibázott a svájciak elleni válogatott mérkőzésen, de ettől megtartotta a helyét a lipcsei csapatban. A svájciak harmadik számú kapusa, Yves Mvogo ült a vendégek kispadján, a fogműtétje után újra harcképes Roman Bürki, a helvétek második számú kapusa pedig a Dortmund hálóját őrizte. A lipcsei védelem egyedül Aubameyanggal nem bírt: a legjobb dortmundi támadó lőtte az első gólt, majd a hajrában kiharcolt, aztán értékesített egy tizenegyest – de közben az előző bajnokság ezüstérmese Sabitzer, Poulsen és Augustin révén három gólt is berámolt a listavezető dortmundiaknak.

Gulácsi Péter óriási meglepetést okozott

A Hoffenheim 2-2-re végzett az Augsburggal, Szalai Ádám még mindig sérült, nem nevezték a mérkőzésre. Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC a mostani őszön nem tudja megismételni 2015 és 2016 őszi, kivételes formáját. Ezúttal 2-0-ra kikapott a berlini Olimpiai Stadionban a Schalke 04-től. A Hertha a teljes második félidőt emberhátrányban játszotta végig Haragucsi kiállítása miatt, akkor lőtte Goretzka és Burgstaller is a gólját. A berliniek a 13. helyen állnak, kilenc ponttal. Tavaly ilyenkor a harmadik helyen álltak, tizenhéttel, két éve a negyediken posztoltak, 14-gyel.

Bundesliga, 8. forduló

Bayer Leverkusen–Wolfsburg 2-2

Werder Bremen–Mönchengladbach 0-2

Borussia Dortmund–RB Leipzig 2-3

Bayern München–Freiburg 5-0

Hannover–Eintracht Frankfurt 1-2

Hertha BSC–Schalke 04 0-2

Hoffenheim–Augsburg 2-2

Mainz–Hamburger SV 3-2

VfB Stuttgart–Köln 2-1

Az élcsoport: 1. Borussia Dortmund 19 pont, 2. Bayern München 17, 3. RB Leipzig 16, 4. Hoffenheim 15.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×