eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Hamilton szomorú, de nem Palvin Barbara miatt

Hamilton szomorú, de nem Palvin Barbara miatt

A világbajnoki pontversenyben vezető Lewis Hamilton szerint az egyik legkeményebb verseny tűnik el a naptárból azzal, hogy a Malajziai Nagydíj 2018-tól már nem lesz része a Forma-1-es sorozatnak.

"Egyértelműen szomorú arra gondolni, hogy a mostani lesz az utolsó versenyünk itt" - mondta a Mercedes háromszoros világbajnok brit pilótája a vasárnapi futamot megelőző egyik sajtótájékoztatón.

A malajziai viadalt 1999 óta rendezik meg, a pálya szerződése azonban az év végével lejár, s a rendezők már tavasszal jelezték, hogy nem akarnak hosszabbítani.

"Az autóknak és a versenyzőknek is ez a pálya jelenti a legnagyobb kihívást,

így mondhatjuk, hogy az egyik legkeményebb, ha nem a legkeményebb verseny ez, amit nehéz lesz pótolni" - tette hozzá.

A viadalt az extrém időjárási körülmények teszik az átlagosnál nehezebbé a pilóták számára, akik közül többen is ahhoz hasonlították a Kuala Lumpur-i nagydíjat, mintha szaunában ülve versenyeznének. A pilótafülkében 50 Celsius-fokos a hőmérséklet, miközben a levegő páratartalma 70 százalék körül mozog. A versenyzők - a Mercedes mérései szerint - a másfél órás száguldás végére három liter folyadékot izzadnak ki egy átlagos futamon.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×