eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Beállította a világrekordot a Real Madrid

Beállította a világrekordot a Real Madrid

Akárcsak tavaly, 2017 őszén is a Manchester City és a Manchester United kezdte a legjobban a Premier League-et. Három csapat is százszázalékos a Serie A-ban. A Barcelona hátrányból fordítva már a negyedik győzelménél tart, a Real Madrid beállította a világrekordot. A Hertha jobb eredményt ért el a Hoffenheim pályáján, mint a Bayern München.

Angliában újabb gálaelőadást tartottak a manchesteri csapatok – legalábbis, ha az eredményeket nézzük. A Manchester City, miután az előző fordulóban kiütötte a Liverpool FC-t, majd a BL-ben a Feyenoordot, ízekre szedte a Watford védelmét is. A három találkozót 15-0-s gólkülönbséggel zárta. A City győzelmét csak még értékesebbé teszi, hogy a Watford nem kapott ki az első négy fordulóban. Sergio Agüero három gólt szerzett a londoni klub ellen, a Premier League történetében nála több „hat tricket” csupán Alan Shearer, Robbie Fowler, Michael Owen és Thierry Henry ért el. De nem csak Kun Agüero, hanem Guardiola egész csapata nagy formában van. Gabriel Jesus az első 15 Premier League-mérkőzésén 15 gólban volt részes (11 gól, 4 átadás).

A Manchester United és az Everton meccsén öt olyan futballista lépett pályára (Lukaku, Fellaini, Rooney, Schneiderlin, Michael Keane), aki korábban az ellenfélnél szerepelt. José Mourinho később azt mondta, csapata az első 30-35 percben játszott talán a legjobban eddig az idényben, meg is szerezte a vezetést Antonio Valencia bomba góljával. Ám Rooney kiegyenlíthetett volna, s egészen a hajráig nyílt volt a meccs. Az utolsó tíz percben aztán Mkhitarjan, Lukaku és büntetőből Martial is szerzett egy-egy gólt.

José Mourinho, öt sikertelen kísérlet után, először nyert Ronald Koeman ellen.

Romelu Lukaku az első öt, a Manchester Unitedben játszott PL-meccsén öt gólt szerzett, erre korábban csak Louis Saha és Robin van Persie volt képes.

Gól nélküli döntetlennel ért véget a Chelsea és az Arsenal rangadója a Stamford Bridge-en. Az „ágyúsok” hat év után szereztek ismét pontot a „kékek” otthonában. David Luiz piros lapot kapott, a legutóbbi öt meccsen a csapat háromszor bűnhődött kiállítással, előtte 73 meccsen kapott ennyi piros lapot. Az Arsenal ellen sorozatban harmadszor fejezte be a mecset tíz emberrel a Chelsea, amely először maradt szerzett gól nélkül Contéval hazai bajnokin.

Beállította a világrekordot a Real Madrid

A Tottenham ugyancsak 0-0-ra játszott a Swansea Cityvel, s ezzel 2013 decembere óta először maradt egymás után háromszor pályaválasztóként győzelem nélkül a Premier League-ben.

Premier League, 5. forduló

Chelsea–Arsenal 0-0

Manchester United–Everton 4-0

Tottenham Hotspur–Swansea City 0-0

Watford–Manchester City 0-6

Huddersfield–Leicester City 1-1

Liverpool–Burnley 1-1

Newcastle United–Stoke City 2-1

Crystal Palace–Southampton 0-1

Bournemouth-Brighton 2-1

Az élcsoport: 1. Manchester City 13 pont, 2. Manchester United 13, 3. Chelsea 10, 4. Newcastle United 9.

Olaszországban a Juventus, a Napoli és az Inter is százszázalékos maradt. A Juve Paulo Dybala szezonbeli második mesterhármasával verte meg a Sassuolót, ez volt az argentin játékos századik meccse, valamint az ötvenedik, ötvenegyedik és ötvenkettedik gólja a klub mezében. Az első négy fordulóban nyolc gólig jutott.

Ő az első Juve-játékos, aki a Serie A első négy fordulójának mindegyikében szerzett gólt.

Massimiliano Allegri a többieket azért egy kicsit megrótta a produkcióért, a többi játékosával nem volt elégedett.

Az Inter megszenvedett a Crotone ellen, de nyert. Milan Skriniar és Ivan Perišić a 82. és a 92. percben szerezte a góljait. Az ellenfél egyetlen gólt sem jegyzett az első négy fordulóban. A Napoli ezzel szemben könnyedén nyert az újonc és még pont nélkül álló, sereghajtó Benevento ellen. Dries Mertens három gólt szerzett (az első hármat a bajnoki szezonban), mellette Allan, Callejón és Insigne lőtt még gólt. A Napoli sorozatban a kilencedik bajnoki meccsét nyerte meg, ez klubrekord,

erre még a Maradona-féle generáció sem volt képes.

Az AC Milan az Udinese ellen tért vissza a bajnokságban a győzelmekhez. Mind a két gólt az új fiú, Nikola Kalinić lőtte, aki először szerepelt a Milan kezdő csapatában. (Mi több, szerzett egy harmadik gólt is, de azt a videobíró érvénytelenítette.) Az AS Roma 3-0-ra megverte a Veronát, Nainggolan egy, valamint Džeko két gólt szerzett.

Serie A, 4. forduló

AS Roma–Verona 3-0

Crotone–Internazionale 0-2

Fiorentina–Bologna 2-1

Napoli–Benevento 6-0

AC Milan–Udinese 2-1

SPAL–Cagliari 0-2

Torino–Sampdoria 2-2

Sassuolo–Juventus 1-3

Chievo–Atalanta 1-1

Genoa–Lazio 2-3

Az élcsoport: 1. Napoli 12 pont, 2. Juventus 12, 3. Internazionale 12, 4. AC Milan 9.

A Primera Divisiónban a Barcelona maradt egyedül százszázalékos. Ezúttal a cserejátékosai, Denis Suárez és a brazil Paulinho szállították góljukkal a győzelmet, miután a Getafe Sibaszaki Gaku góljával az első félidőben előnybe került. Ousmane Dembélé megsérült, lehet, hogy hosszú heteket ki kell hagynia.

Az Atlético Madrid a hétvégén, a Málaga ellen avatta új stadionját. A mérkőzés egyetlen gólját Antoine Griezmann szerezte. A Sevilla folytatta jó sorozatát, Luis Muriel góljával nyert a Girona otthonában. Kevésen múlt a siker: az újonc a 90. percben Alex Granell révén büntetőt hibázott.

A Real Madrid az Anoetában 3-1-re legyőzte az eddig százszázalékos Real Sociedadot. A Karim Benzemát helyettesítő középcsatár, Borja Mayoral lőtte az első gólt, ezt néhány perccel később Kevin Rodrigues kiegyenlítette. A bajnok, még mindig az első félidőben, újra vezetést szerzett, Kevin Rodrigues a másik kapuba is betalált. A találkozó utolsó gólját Gareth Bale érte el.

A Real Madrid ezzel sorozatban a 73. mérkőzésén szerzett gólt,

s ezzel beállította a brazil Santos hatvanas évekbeli, a nemzetközi sportsajtóban világrekordként ünnepelt csúcsát. A sorozat 2016. április 16-án, a Real Sociedad ellen kezdődött, s most ugyanott, San Sebastianban állította be a csapat a világrekordot.

Primera División, 4. forduló

Alavés–Villarreal 0-3

Girona–Sevilla 0-1

Las Palmas–Athletic Bilbao 1-0

Getafe–Barcelona 1-2

Levante–Valencia 1-1

Real Betis–Deportivo 2-1

Atlético Madrid–Málaga 1-0

Eibar–Leganés 1-0

Real Sociedad–Real Madrid 1-3

Az élcsoport: 1. Barcelona 12 pont, 2. Sevilla 10, 3. Real Sociedad 9, 4. Real Madrid 8, 5. Atlético Madrid 8.

Németországban Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC idegenben 1-1-re végzett a sorozatban huszadik bajnoki mérkőzésén veretlenül végző Hoffenheim otthonában. Jobb eredményt ért el, mint egy héttel korában a Bayern München. A bajorok a Mainz ellen javítottak, csapatuk első két gólját Thomas Müller és Arjen Robben, a második kettőt Robert Lewandowski szerezte. A Borussia Dortmund 5-0-ra verte a nagyon gyengén rajtoló 1. Fc Kölnt, Maximilian Phillipp és Pierre-Emerick Aubameyang is két-két gólt lőtt, a görög Szokratisz Papasztathopuloszé volt a „maradék”.

Bundesliga, 4. forduló

Hoffenheim–Hertha BSC 1-1

Bayern München–Mainz 4-0

Frankfurt–Augsburg 1-2

VfB Stuttgart–Wolfsburg 1-0

Werder Bremen–Schalke 1-2

RB Leipzig–Mönchengladbach 2-2

Hannover–HSV 2-0

Bayer Leverkusen–Freiburg 4-0

Dortmund–Köln 5-0

Az élcsoport: 1. Dortmund 10 pont, 2. Hannover 10, 3. Bayern München 9, 4. Schalke 9, 5. Hoffenheim 8.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×