eur:
395.25
usd:
366.67
bux:
65113.28
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Növelte előnyét a szárnyaló Videoton

A szünetben még egygólos hátrányban lévő Videoton 3-1-re legyőzte a vendég Haladást vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójában. A címvédő Honvéd döntetlent ért el Pakson.

Nagy elánnal játszott a Haladás az első félidőben, miközben a Videoton játékosai tompán mozogtak. A vendégek Németh Márió első labdaérintéséből előnybe kerültek, amely Williams büntetőjével könnyen kétgólosra nőhetett volna, de az ausztrál légiós kapu mellé lőtt.

Fordulást követően felpörgött a Videoton: előbb Lazovic fejesével egyenlítettek a székesfehérváriak, majd Pátkai lövésével átvették a vezetést. A szombathelyiek hátrányba kerülve is próbálkoztak becsülettel, de igazán komoly gólszerzési lehetőségük nem adódott. A mérkőzés végén még Scepovic is betalált, kialakítva ezzel a 3-1-es végeredményt.

Győzelmével a Videoton immár öt ponttal vezeti a tabellát, miután a bajnok Honvéd csak döntetlent ért el Pakson.

Videoton FC - Szombathelyi Haladás 3-1 (0-1)

Felcsút, 1771 néző, v.: Szőts

gólszerző: Lazovic (52.), Pátkai (63.), Scepovic (90.), illetve Németh M. (35.)

sárga lap: Fejes A. (39.), Lazovic (45+3.), Pátkai (73.), Juhász R. (90+3.), illetve Ramos (45.), Williams (58.)

Videoton: Kovácsik - Fiola, Juhász R., Fejes A. (Henty 46.), Stopira - Nego, Pátkai, Hadzic (Varga J. 77.), Suljic (Szolnoki 88.) - Lazovic, Scepovic

Haladás: Király G. - Polgár K., S. Wils, Devecseri (Schimmer 56.), Bosnjak - Kiss B. (Németh M. 33.), Jancsó (Halmosi 71.), Tóth M., Kovács L. - Ramos, Williams

A címvédő Honvéd paksi meccsén az első szűk fél óra kiegyenlített labdabirtoklással és szinte eseménytelen mezőnyjátékkal telt, majd mindkét oldalon adódott egy-két helyzet. A félidő hajrájában aztán a Lenzsér kezezéséért megítélt büntetőt Lanzafame magabiztosan értékesítette, így a fővárosiak vonulhattak előnnyel a pihenőre.

A szünet után fölényben játszott a Paks, támadásai azonban erőtlenek voltak, ha pedig sikerült veszélyt teremtenie, Gróf védett. A Honvéd csak az eredmény tartására törekedett, de ez megbosszulta magát, mert a 80. percben, egy baloldali hazai támadás végén Lovricról a saját kapujába pattant a labda.

Ezt követően szabadrúgásból még egy kapufát is rúgott a Paks, majd azonban emberhátrányba került, mert Lenzsér egy ápolás után engedély nélkül jött vissza a pályára, s ezért megkapta második sárga lapját.

A történtek ellenére egy pontrúgást követően ismét a sereghajtó volt eredményes, de ezzel még nem volt vége a gólok sorának: a ráadásban Kabangu is betalált a másik oldalon, így végül az izgalmas hajrá után döntetlen született.

Paksi FC-Budapest Honvéd 2-2 (0-1)

Paks, 1100 néző, v.: Pintér

gólszerzők: Lovric (80., öngól), Papp K. (90.), illetve Lanzafame (40., 11-esből), Kabangu (92.)

sárga lap: Lenzsér (40., 86.), Simon Á. (50.), Verpecz (85.), illetve Lanzafame (41.), Latifu (91.)

kiállítva: Lenzsér (86.)

Paksi FC: Verpecz - Vági, Lenzsér, Gévay, Szabó J. - Simon Á. (Koltai, 58.), Papp K., Bartha, Bertus (Nikházi, 58.), Hajdú Á. (Daru, 75.) - Hahn

Budapest Honvéd: Gróf - Latifu, Lovric, Baráth, Laczkó (Kabangu, 75.) - Nagy G., Kamber, Banó-Szabó - Danilo (Bobál, 62.), Eppel, Lanzafame

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×