eur:
392.91
usd:
366.42
bux:
66890.74
2024. április 25. csütörtök Márk
Fazekas-Zur Krisztina a társak lelkesedéséből építkezik

Fazekas-Zur Krisztina a társak lelkesedéséből építkezik

Egy évvel a riói győzelem után ezen a hétvégén a csehországi világbajnokságon folytathatja sikersorozatát a magyar női kajak négyes tagjaként Fazekas-Zur Krisztina. A Győr kétszeres olimpiai aranyérmese az InfoRádió Víztükör című műsorában beszélt a társak kicserélődéséről és a Takács Tamarával, Medveczky Erikával és Vad Ninettával alkotott négyes esélyeiről is.

Mennyire elégedett eddig a szezonjával?

Jól alakul az évem, bár voltak zökkenők. Az első válogató nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, de az idei célkitűzés sikerült: olimpiai számban kerültem be a vb-csapatba, pedig ezt az évet kicsit lazábbra terveztük. Az elutazás előtti felkészülés jól sikerült. Kipihentem magam, az energiám is visszajött. A verseny előtti időszakot egyébként is szeretem, nagyon jó érzés, hogy gyorsan megy a hajó.

Új négyes indul Racicében. Mennyire kell irányítgatni a fiatalabb társakat?

Nem nagyon kell, mert ők is folyamatosan ebben a közegben vannak, együtt versenyzünk évek óta, senki nem ismeretlen.

Néha adok egy-egy tippet, de azok sem hatalmas titkok.

Mennyire furcsa, hogy a tavalyi társak nincsenek a mezőnyben, és a teljes magyar válogatott is alaposan átalakult?

Különböző okok miatt most többen nincsenek itt, de én ezeket a lányokat is régóta ismerem. Ez nem okozott hirtelen változást nekem. Nem szépítem, az olimpia után nehezebb volt motivációt találni. Az, hogy most másokkal ülök a hajóban, csak pozitív hatással van rám, mert óriási a lelkesedésük, és ebből én is építkezhetek. 

Mire lehet képes ez a négyes a csehországi vb-n?

Dobogóra várom magunkat. Az majd ott dől el, hogy az új-zélandiakat meg tudjuk-e verni. Mindent megteszünk ezért. Ha egy jó pályát tudunk menni, akkor az elvárásoknak megfelelően szerepelhetünk.

A versenyzésen túli reményei is vannak Racicében...

Igen, lesz egy szavazás a világbajnokság alatt, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség sportolói bizottságába kerülnék be. Hárman pályáztunk, meglátjuk, hogy kire szavaznak a legtöbben.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×