eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Bolt készen áll a szép búcsúra

Bolt készen áll a szép búcsúra

Usain Bolt úgy érzi, készen áll a pénteken kezdődő londoni atlétikai világbajnokságra, amely pályafutása utolsó versenye lesz.

A nyolcszoros olimpiai bajnok jamaicai sztár a brit fővárosban rendezett nagy szabású sajtótájékoztatón beszélt közelgő búcsújáról, illetve hosszú és kiemelkedően eredményes sportkarrierje állomásairól.

A 100 és 200 méteren, valamint a jamaicai váltóval 4x100 méteren is világcsúcstartó vágtázó a mindössze 15 évesen hazai pályán megnyert junior világbajnoki címére a legbüszkébb, míg legnagyszerűbb futásának a 2008-as pekingi olimpia 200 méteres döntőjét tartja, melyben megdöntötte Michael Johnson világcsúcsát (19.32-ről 19.30 másodpercre).

A 30 éves sprinter a londoni vb-n 100-on és a sprintváltóban szerepel majd, s amint - a mintegy 400 újságíró jelenlétében rendezett sajtóeseményen - elmondta, szeretné megszerezni negyedik vb-aranyát a klasszikus távon, illetve ötödik elsőségét a stafétával.

"Készen állok. Csak akkor indulok el a nagy világversenyeken, ha teljesen biztos vagyok magamban" - jegyezte meg Bolt. - "Monacóban 9.95 másodpercet futottam nemrég, ami mutatja, hogy jó úton vagyok. A vb-n pedig az előfutam és az elődöntő szintén segít majd nekem."

A londoni stadionról Boltnak nagyszerű emlékei lehetnek, hiszen 2012-ben mindkét egyéni számban, s a váltóval is meg tudta védeni olimpiai bajnoki címeit.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 19:54
×
×
×
×