eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Hihetetlen történetbe keveredett Dárdai és Király

Hihetetlen történetbe keveredett Dárdai és Király

Kedden ünnepelte fennállása 125. születésnapját a Bundesligában szereplő Hertha BSC. Ez alkalomból a tag24.de német hírportál összeállította minden idők legjobb berlini focicsapatát, amelyben két magyar, a jelenlegi vezetőedző, Dárdai Pál és a klub korábbi kiváló kapusa, Király Gábor is helyet kapott.

Dárdai Pál, aki jelenleg a csapat vezetőedzője, 286 lejátszott meccsével klubrekorder, és fia, Dárdai Palkó már a nagycsapat kapuján kopogtat. Királyt kultuszkapusnak titulálja a portál, aki nemcsak védjegyének számító szürke melegítőnadrágjával lopta be magát a szurkolók szívébe, hanem 198 meccsen mutatott védéseivel is. 

"Óriási évforduló, felemelő ünnep ez egy klub életében. Büszke és hálás vagyok, hogy a 125 évből hét esztendeig tagja voltam a Herthának – mondta a Borsnak a jelenleg a Haladásban védő Király, aki a mai napig kapcsolatban van a német egyesülettel. – Huszonegy évesen kerültem ki Berlinbe, rengeteget tanultam, mindig jó szívvel gondolok a klubra. Nemrég, Marcelinho búcsúmeccsén, újra pályára léptem az Olimpiai Stadionban, óriási élmény volt visszatérni a szurkolókhoz."

Szombaton Király is játszana a Liverpool elleni ünnepi meccsen, de aktív labdarúgóként nem tudta vállalni a részvételt.

A Hertha álomtizenegye:  Király Gábor – Arne Friedrich, Uwe Kliemann, Ludwig Müller, Eyjölfur Sverrisson – Dárdai Pál, Hanne Sobek, Erich Beer, Axel Kruse – Marcelinho, Michael Preetz

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×