eur:
394.83
usd:
370.34
bux:
65265.51
2024. április 19. péntek Emma
Miklós Edit tíz nappal súlyos balesete után már naponta háromszor edz

Miklós Edit tíz nappal súlyos balesete után már naponta háromszor edz

Már szülővárosában, Csíkszeredán folytatja felépülését Miklós Edit alpesi síző, akinek másfél hete sérült meg mindkét térde egy ausztriai verseny előtti edzésen. Az InfoRádiónak azt mondta, a műtétek óta napról napra jobban érzi magát, és bízik benne, hogy szeptemberben már újra sízhet.

„Jól vagyok, most már a családom körében végzem a rehabilitációt.

Napi három edzésem van, egyre terhelhetőbb a lábam, már be tudom hajlítani.

Főleg erősítő gyakorlatokat végzek, fontos, hogy folyamatosan mozgassam a lábaimat” – hangsúlyozta Miklós Edit.

Az alpesi síző kiemelte, hogy fájdalmai már nincsenek, egy-két gyakorlatnál érzi, hogy húzódik a térde, de ez nem jelentős. A gyakorlatokat addig csinálja, amíg nem érez fájdalmat, mert oda kell figyelnie, hogy ne terhelje túl a sérült térdeit.

„Ha jól érzem magam, akkor lehet növelni az edzésadagot. A következő hetekben Csíkszeredán folytatom a gyógyulást, időnként vizsgálatokra kell mennem. A kezeléseket addig kapom, amíg az ízületeim nem javulnak” – mondta az erdélyi származású alpesi síző.

Miklós Edit arról is beszélt, hogy az orvosok azt mondták neki, szeptemberben már sízhet, de ezt nem akarja elkapkodni, addig az erőnlétét szeretné megalapozni. Hozzátette: ha már jól halad a rehabilitációja, akkor a szabadtéri edzéseket is újra kezdheti.

„Rosszkor jött szezon közben a sérülés, de mentálisan erős vagyok, fel tudtam dolgozni ezt a súlyos sérülést is. Ezen már nem lehet változtatni, az élet megy tovább. A célom most az, hogy napról napra fejlődjek, és felépüljek. Vissza akarok térni, ugyanott szeretném folytatni, ahol abbahagytam” – nyomatékosította a versenyző.

Január 15-én az ausztriai Altenmarkt-Zauchenseeben rendezett lesikló versenyt megelőző hivatalos edzésen az MTK sportolójának egy jobb kanyarban szétcsúszott a lába, és nagyot esett. A jobb térdében a keresztszalag-szakadás mellett egy csontdarab letört, továbbá porcsérülést is szenvedett, illetve a bal térdében is sérültek a szalagok. Miklós Editet megoperálták egy Innsbruck melletti magánklinikán, azóta Csíkszeredán folytatja a rehabilitációt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×