eur:
389.22
usd:
363.63
bux:
68078.84
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Bravúrokban reménykednek az asztaliteniszesek

A női és férfi válogatott kapitánya is bravúrokat remél játékosaitól a kedden kezdődő budapesti asztalitenisz Európa-bajnokságon, amelyen 44 ország 254 pingpongozója, köztük 12 magyar indul.

A női együttest irányító Téglás Péter - aki január végén távozik posztjáról, így tulajdonképpen ez lesz az utolsó világversenye a válogatott élén - azt mondta: nagyon örülnek, hogy hosszú idő után ismét Magyarországon lesz a kontinensviadal.

"Amikor legutóbb itt rendezték az Eb-t, 1982-ben, gyerekként én is kint voltam és szurkoltam a mieinknek. Most is nagyon bízunk a nézők támogatásában" - fogalmazott.

Egyesben Póta Georgina, Lovas Petra, Pergel Szandra, Madarász Dóra és Nagyváradi Mercédesz, párosban pedig Póta a svéd Matilda Ekholmmal, Pergel Madarásszal, míg Lovas a szlovák Eva Odorovával áll asztalhoz a Tüskecsarnokban.

A szakember szerint reálisan Pótától és a Póta, Ekholm párostól várható kiemelkedő eredmény, de minden játékosától azt várja, hogy legalább a kiemelési helyének megfelelően teljesítsen, és reménykedik néhány bravúrban is. A Berlinben légióskodó Póta kijelentette: a hazai közönség előtt egyértelműen az a célja, hogy érmet nyerjen egyesben, miután ötször volt már negyeddöntős.

Aranyosi Péter, a férfiak szövetségi kapitánya azt szeretné, ha tanítványai meglepetést okoznának.

"Azt gondolom, erre elsősorban párosban és vegyes párosban nyílik lehetőség - mondta. - Titkon reménykedem benne, hogy versenyzőink bejutnak a tizenhat, esetleg a nyolc közé, de ehhez szerencse, meg persze nagy bravúr kell. Úgy érzem, mindenképpen előny a játékosoknak, hogy hazai közönség előtt szerepelhetnek, bár ez azért mindenkiben másképpen csapódik le."

A férfiaknál egyesben Pattantyús Ádám, Kosiba Dániel, Lakatos Tamás, Szudi Ádám és Majoros Bence lesz érdekelt, míg párosban a Lakatos, Szudi és az Ecseki Nándor, Majoros kettős képviseli Magyarországot.

Vegyes párosban három duónak lehet majd szurkolni: Póta a finn-magyar állampolgárságú Oláh Benedekkel, Szudi Pergellel, Nagy Krisztán pedig a horvát Andrea Pavloviccsal áll asztalhoz.

A kontinensviadalra remek mezőny gyűlt össze, a férfi, illetve női európai ranglista első tíz-tíz helyezettje közül egy-egy hiányzik a nevezési listáról - a férfiaknál a német Bastian Steger, a hölgyeknél pedig a lengyel Li Qian -, de a két egyéni címvédő, a német Dimitrij Ovtcharov és a román Elizabeta Samara ott lesz a résztvevők között.

A kvalifikációs mérkőzéseket kedden és szerdán rendezik, a főtáblás küzdelmek csütörtökön rajtolnak, illetve a vegyes párosoknál már szerdán este kezd az elitmezőny. Egyesben 64-es, párosban pedig 32-es a főtábla. Egyesben csak a nyolcadik helyen kiemelt Póta és a 27-edikként rangsorolt Lovas Petra főtáblás magyar részről, míg párosban a Póta, Ekholm, a Pergel, Madarász, illetve a Lakatos, Szudi, továbbá a Póta, Oláh duónak nem kell selejtezőt játszania.

A döntőkre pénteken (vegyes páros) és vasárnap kerül sor a budapesti Eb-n.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×