eur:
394.03
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Messi első válogatott aranyáért küzd

A legrégebbi nemzetközi labdarúgótorna alapításának századik évfordulóját is ünneplik a magyar idő szerint szombaton kezdődő Copa Americán, amelyet első alkalommal rendeznek Dél-Amerikán kívül.

A korábbi évekkel ellentétben ezúttal nem két meghívott válogatottal, hanem az észak- és közép-amerikai régió (CONCACAF) hat legjobbjával - közte a házigazda amerikaiakkal - egészül ki a dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) tízcsapatos mezőnye.

Az Egyesült Államokban sorra kerülő viadalon tíz városban 16 csapat küzd majd a kontinens legjobbja címért, amelyre az ötszörös aranylabdás Lionel Messi vezette argentinok, az idei aranycipős Luís Suárezzel felálló uruguayiak, illetve a címvédő chileiek a legnagyobb esélyesek.

Messi pályafutása első válogatottbeli diadalára hajt, a vb-ezüstérmes Argentína pedig hosszú sikertelen sorozatot zárhatna le, mert bár 14 Copa Americán győzött, legutóbbi sikerét 23 éve érte el. Végső győzelmével ráadásul utolérné a 15 elsőségével rekorder Uruguayt, amely újra számíthat Suárezre, aki a tavalyi tornát kihagyta, mert a brazíliai világbajnokságon harapás miatt eltiltották. 

A nyolcszoros Copa America-győztes, ötszörös világbajnok brazilok ezúttal némileg a háttérbe szorulnak, főként azért, mert legnagyobb sztárjuk, Neymar hiányozni fog, mivel augusztusban a riói olimpián szeretné hazáját hozzásegíteni története első ötkarikás aranyérméhez.

A magyar idő szerint szombat hajnalban rajtoló és június 26-án záruló tornán négy négyes csoportba sorolták a csapatokat, a kvartettek első két helyezettje jut a negyeddöntőbe, onnantól pedig egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

    A csoportbeosztás:

A - Egyesült Államok, Kolumbia, Costa Rica, Paraguay

B - Brazília, Ecuador, Haiti, Peru

C - Mexikó, Uruguay, Jamaica, Venezuela

D - Argentína, Chile, Panama, Bolívia

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×