eur:
394.57
usd:
369.67
bux:
65738.49
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Hatalmas dolgokra készülnek ma a magyar úszók Londonban

Újabb magyar úszók szereztek olimpiai kvótát a londoni Európa-bajnokságon. Csütörtökön kora este több számban is indulnak érmes esélyekkel a magyar válogatott legjobbjai, köztük Hosszú Katinka és Cseh László is.

Teljesítette az olimpiai A szintet Bohus Richárd a 100 méteres gyorsúszás selejtezőjében. A versenyző kilencedikként került az elődöntőbe, míg este emellett az 50 hát döntője is vár rá. 100 gyorson Kozma Dominik a 22., Holoda Péter a 25., Takács Krisztián a 39. lett, ők nem folytathatják.

100 pillangón Szilágyi Liliána az ötödik, 200 mellen Sebestyén Dalma a kilencedik idővel került az elődöntőbe.

800 gyorson Gyurta Gergely a nyolcadik lett a selejtezők összesítése alapján, és ebben a számban ez már döntőbe jutást ért, így pénteken a mostani helyezésén már csak javíthat.

Csütörtökön ott lesz a hét órakor kezdődő fináléban a magyar női 4-szer 200-as gyorsváltó, amely a második lett a selejtezőben a spanyolok mögött. Verrasztó Evelyn megúszta az olimpiai A szintet a gyorsváltó tagjaként.

Az esti programban Hosszú Katinka is szerepel majd a váltóban, előtte azonban 200 vegyesen és 100 háton is a győzelemre tör. Mint az InfoRádiónak elmondta, a tegnapiaknál jobb időket vár magától, különösen 100 háton. 200 vegyesen Verrasztó Evelyn is éremért száll vízbe, 200 pillangón Cseh László és Kenderesi Tamás is az esélyesek között van, az Eger kétszeres világbajnoka a favorit, Kapás Boglárka pedig 800 gyorson készül címvédésre.

A magyar szakvezetés egyértelműen a mai naptól várja a legjobb eredményeket.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×