eur:
394.62
usd:
365.22
bux:
65482.75
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A középmezőnybeli teniszezőket érintheti a bundabotrány

A BBC és a Buzzfeed birtokába jutott dokumentumok arra utalnak: még a teniszvilág csúcsán, például Wimbledonban is régóta vannak megbundázott mérkőzések. Az InfoRádió által megkérdezett sportközgazdász szerint a középmezőny lehet leginkább érintett a vádakban.

Ahol nagy pénz van, ott mindig van kísértés, vannak gyenge emberek, és mindig vannak meglepetések is. Az ember csak azért szurkol, hogy ne éppen a legkedveltebb teniszezője, sportolója legyen bűnös. Mert ez nagyon illúzióromboló lehet - mondta Dénes Ferenc.

Úgy véli, hogy inkább a középmezőnynek van oka kockáztatni. Tehát akinek sem a pénzdíjakból nem jön össze annyi, sem a szponzori, egyéni reklámozókból nem jön össze annyi pénz, hogy úgy gondolja, ez tőkefelhalmozásként elég lesz. Azt valószínűsítem, hogy ők azok, akik leginkább kísértésbe esnek. Illetve a fiatal sportolók, mert egy fiatal sportolónak sokkal bizonytalanabb az élete - részletezte a sportközgazdász.

Nem gondolom, hogy eleve velejéig romlott, gonosz emberekről van szó, hanem inkább a kísértésről - tette hozzá.

Mivel egy egyéni sportágról van szó, ha az ember elég ügyes, akkor elég hihetően tudja eljátszani azt, hogy rossz formában van. Például nem jönnek be az ütései, egy picit minden ütése hosszabb vagy rövidebb. Nagyon nehéz kiszúrni azt, hogy valaki sérült, fáradt, rossz az idegrendszere, az időjárási körülmények befolyásolják, vagy éppen valakivel megbeszélte, hogy ezt a meccset el fogja veszíteni. Nyerni sokkal nehezebb - véli Dénes Ferenc.

Minden ilyen bundabotránynak a márka szempontjából van jelentősége. A tenisz rendkívül népszerű a világon - szívesen teniszeznek az emberek, és szívesen nézik is. A legfőbb oka annak, hogy érdeklődünk egy sportesemény iránt, az, hogy a pályán dől el a verseny kimenetele. Ha ez kiszakad, mert mindig befészkelődik a néző agyába az a gondolat, hogy mi van, ha azért hibázott, mert vállalta, hogy veszíteni fog, iszonyúan elkedvetleníti az embert, és azt is mondhatja, hogy ez már nem is érdekli - fogalmazott a sportközgazdász.

A kerékpársport igazán sokat tudna mesélni arról, hogy mit jelent az, ha a rajongók becsapottnak érezhetik magukat, hiszen a nagy versenyek nagyon sokat veszítettek a népszerűségükből - tette hozzá Dénes Ferenc.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×