eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Súlyemelő-vb - Pócza doppingolt, nem versenyezhet

Doppingolás miatt ideiglenesen felfüggesztették a súlyemelő Pócza Vajk Károly versenyengedélyét, aki így nem indulhat a pénteken kezdődő houstoni olimpiai kvalifikációs világbajnokságon - jelentették be csütörtökön a vb helyszínén.

A sportági világszövetség (IWF) doppingellenes bizottságának közlése szerint a magyar emelő - aki a 94 kilogrammos kategóriában szerepelt volna Amerikában - versenyen kívüli ellenőrzésen bukott meg az anabolikus szteroidok közé tartozó sztanozolollal. Pócza az ügye lezárásáig nem versenyezhet.

Ez azt is jelenti, hogy a magyar férficsapat ötfősre apadt a vb-n, ahol Soóky Gergely, Baranyai János, Vaspöri Gábor, Gyurkovics Ferenc és Nagy Péter próbálja gyarapítani a tavalyi vb-n gyűjtött összpontszámot annyival, hogy Magyarország a houstoni viadal után is ott legyen a nemzetek pontversenyében az első 24 ország között, s így három kvótát szerezzen a jövő nyári olimpiára.

Póczán kívül egy tajvani súlyemelő, Csin Ji Jang szintén nem megengedett segítséghez folyamodott a felkészülése közben, így ő sem indulhat el a houstoni versenyen.

Az IWF csütörtöki kongresszusán bejelentették, hogy az olimpiai kvalifikációs időszakban produkált pozitív doppingesetei miatt Bulgária nem vehet részt a jövő nyári ötkarikás játékokon, Románia hasonló okból egy kvótát elveszít, s a holléti jelenlét bejelentési kötelezettségének többszöri megsértése - ennélfogva a doppingvizsgálatok elmulasztása - miatt nem indulhatnak a houstoni vb-n Guatemala, Honduras, Panama, Sierra Leone és Tádzsikisztán emelői.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×