eur:
393.85
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Pérez kiáll Benzema mellett

A Real Madrid labdarúgócsapatának elnöke, Florentino Pérez teljes támogatásáról biztosította a klub zsarolási ügybe keveredett támadóját, Karim Benzemát.

A madridi gárda honlapján megjelent közlemény szerint az elnök személyesen beszélt a francia csatárral, aki csütörtökön este visszatért a spanyol fővárosba azt követően, hogy megjelent a versailles-i bíróságon. Pérez biztos benne, hogy Benzema ártatlan és jóhiszeműen cselekedett. A közlemény kifejti, hogy a klub értékeli és elismeri a játékos szakmai munkáját, a csapattársai felé mutatott bajtársiasságát és a kifogástalan hozzáállását, amelyet az elmúlt hat esztendőben mutatott.

A 27 esztendős támadót - aki a csütörtök esti edzésen részt is vett - a válogatottbeli csapattársát, Mathieu Valbuenát érintő zsarolási ügyben helyezték vád alá a francia hatóságok.

A nyomozás azt hivatott kideríteni, hogy Benzema milyen szerepet játszott az ügyben: lojális volt csapattársával, vagy a zsarolók cinkosaként lépett fel, amikor arról beszélt neki, hogy létezik egy intim videó, amelyen Valbuena felbukkan, s amelyet felhasználhatnak ellene. Egy, az ügy részleteit ismerő forrás szerint Benzema a válogatott clairefontaine-i edzőtáborozása idején, október 5-én tett említést a felvételről az Olympique Lyon labdarúgójának.

Valbuena már júniusban panaszt tett amiatt, hogy egy ismeretlen felhívta őt és tudatta vele, birtokában van egy kompromittáló videó. A telefonáló az ügy "elrendezését" javasolta, ugyanakkor pénzösszegről nem beszélt. Ezt követően egyeztetés kezdődött közte és egy rendőr között, aki Valbuena bizalmasának adta ki magát. A zsaroló azzal fenyegetőzött, hogy a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokság előtt nyilvánosságra hozza a felvételt, amennyiben nem fizetnek neki.

A gyanú szerint Benzemát a zsarolók - akik akkor még szabadlábon voltak - egy rokonán keresztül próbálták meg rávenni arra, hogy járjon közbe a zsarolásban. Amennyiben a támadót bűnösnek találják, öt év börtönt is kaphat.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×