eur:
392.63
usd:
366.24
bux:
66788.51
2024. április 26. péntek Ervin

A jó csapatszellem is hozzájárul a Honvéd eredményéhez

Minden várakozást felülmúlt eddig a nyáron megfiatalított Honvéd férfi vízilabdacsapatának bajnoki szereplése, mondta a szakosztály-igazgató, Gergely István az InfoRádiónak.

A bajnokság elején azt mondták rólunk, hogy ha a nyolcadik helyre befut a Honvéd, akkor az szép teljesítmény lesz tőle. Ennek ellenére a saját csoportunkban a második helyen állunk az OSC mögött, ez nagyon kedvező és biztató" - mondta Gergely István olimpiai bajnok vízilabdakapus, a Honvéd szakosztály-igazgatója.

Hozzátette: volt benne egy Ferencváros elleni siker, amivel nem számoltak és a debreceni sikernek is örültek, ezért a játékosok önbizalma folyamatosan nő. Az edző feladata ilyenkor az, hogy ezt kordában tartsa, hiszen a túlzott önbizalom nem mehet a teljesítmény rovására.

Arra a kérdésre, hogy meddig tartható a háromszoros olimpiai bajnok, a 38 éves Kiss Gergely remek formája és teljesítménye, Gergely István úgy válaszolt, hogy Gergő nagyon sokat szeretne edzeni és komoly szinten folytatni ezt a sportágat, de már ő is belátja, hogy nem okvetlenül a sok edzésmunkán múlik, hogy jól játsszon a mérkőzéseken.

A fizikát és a természeti törvényeket nem lehet meghazudtolni, egy 38 éves szervezet nem úgy regenerálódik, ahogy egy 14 vagy 24 éves. Számba kell venni, hogy ő mennyi edzésen tud ott lenni és mennyit fog játszani egy mérkőzésen, ezeket előre eldöntik.

A legfontosabb nála az, hogy fitten tudjon jönni a mérkőzésre és minél jobban játsszon. Tehát nagyon sok mindenre oda kell figyelni nála, de a rutinja, a rengeteg mérkőzés, amit végigjátszott és a csapatkapitányi munka, amit elvégez, pótolhatatlan. Kisugárzik a személyisége, tekintélye és sikeressége a társakra.

"Sokan mondták, hogy nekünk könnyű, mert jó a csapatszellem és egységesek vagyunk, de ha ez ilyen könnyű lenne, akkor mindenhol jó lenne a csapat és nem kellene nagy tudás hozzá. De arra személyesen büszke vagyok, hogy a Honvédnál mindig is jó volt a kialakított légkör és csapatszellem, és ez is hozzájárult az eredményhez" - fogalmazott a Honvéd szakosztály-igazgatója.

Mint mondta, az új fiatal játékosok, akik a KSI-ből jöttek, már beilleszkedtek, és a várakozásaikat is felülmúlták.

"Mind teljesítményben, mind emberileg sokkal többet kaptunk tőlük, mint amire számítottunk. Ez jelentős létszámváltozás volt, és ezt áthidalni nagyobb megingás nélkül nagyon szép feladat. Az, hogy ők otthonosan érzik magukat nálunk néhány hónap elteltével, mindent elmond, és tükröződik az eddigi eredményekben is. A Honvéd szombaton épp a KSI-t fogadja majd, és itt mindenképp nyernünk kell."

Gergely István szerint a fiatalok biztosan furcsa érzésekkel szállnak majd vízbe, hiszen a KSI volt a nevelőegyesületük, az első klubjuk. A klubhűség a részükről érezhető volt már a tárgyalások során is, de ez teljes mértékben elfogadható, hiszen még nem volt tapasztalatuk korábban eligazolási folyamatban.

"Úgy érzem, ez a rövid idő, amit itt töltöttek, bebizonyította számukra is, hogy jól tették, amikor idejöttek hozzánk. Vannak már elég profik ahhoz, hogy félre tudják tenni az érzéseiket, és a szívük már a Honvédé" - hangsúlyozta Gergely István.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×