eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Ecclestone több amerikai versenyt akar

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone több futamot szeretne rendezni az Egyesült Államokban.

A Mercedes pilótája, a brit Lewis Hamilton harmadik világbajnoki címét hozó vasárnapi, austini versenyt követően a 84 éves sportvezető kifejtette: annak ellenére szeretne több amerikai versenyt, hogy az országban csökkent az érdeklődés a Forma-1 iránt.

"Négy futamot szeretnék itt rendezni. Mindegy hol, csak ne essen az eső. Mondjuk Dél-Kaliforniában. Néhány helyszín már szóba is került" - mondta Ecclestone, aki az időjárással kapcsolatban arra utalt, hogy az elmúlt hétvége során szinte folyamatosan esett az eső, ezért veszélybe került a verseny lebonyolítása.

Mostani nyilatkozata azért is furcsa, mert két héttel korábban, az orosz televízióban még egészen más stílust használt: "meg kellene próbálnunk javítani az amerikai pozícióinkon. Ez kemény feladat számomra, mert nem vagyok nagyon lelkes, ha Amerikáról van szó" - mondta Szocsiban Ecclestone, aki azzal is komoly feltűnést keltett, hogy csodálatát fejezte ki Vlagyimir Putyin orosz elnöknek és megvetéssel beszélt a demokrácia intézményéről.

Jelenleg a texasi futam a Forma-1-es versenynaptár egyetlen amerikai nagydíja, de régebben New Yorkban, a kaliforniai Long Beachen, Las Vegasban, Detroitban, Dallasban, Phoenixben és Indianapolisban is rendeztek versenyeket, a 2014-es programtervezetbe pedig New Jersey is bekerült helyszínként, de végül nem valósult meg a verseny.

"Azt hiszem, meg kellett volna rendeznünk a New Jersey-i futamot. De a lehetőség még mindig fennáll" - szögezte le Ecclestone.

A profitra vágyó amerikai szervezők dolgát nem segítené a szakág pénzügyi struktúrája, ugyanis minden rendezőnek nagyon komoly összeget kell fizetnie a kereskedelmi jogok birtokosának.

A jövő évi versenynaptárban rekordnak számító 21 futam szerepel, ebből ugyanúgy egy lenne az egyesült Államokban, mint idén.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×