INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Győzelemmel javított a Szeged az Eurokupában

InfoRádió / MTI
Akárcsak Nápolyban az FTC, Splitben a Szeged is győzelemmel folytatta szereplését a férfi vízilabda Eurokupa második selejtezőkörében: a horvátországi torna második napján a csongrádiak a házigazda Jadran Split együttese felett diadalmaskodtak öt góllal.

Eredmény, Eurokupa, 2. selejtezőkör, 2. forduló, D csoport:
Szeged-Diapolo - Jadran Split (horvát) 14-9 (4-4, 3-1, 5-2, 2-2)
----------------------------------------------------------------

A sportág második számú kontinentális sorozatában a Szeged spliti négyes csoportjában győzelemre volt "kényszerítve", mivel pénteken, a nyitókörben egy góllal - 12-11-re - kikapott a másik spliti alakulattól, a Mornartól.

Az európai szövetség, a LEN honlapjának összegzése szerint a Jadran a harmadik játékrészben veszítette el a meccset, amikor is az addig két góllal vezető Szeged öttalálatnyira növelte a különbséget. Ezt az előnyt aztán a végéig meg is tartotta elsősorban Manhercz Krisztiánnak köszönhetően, aki egymaga hétszer volt eredményes.

Ha a Szeged a vasárnapi zárónapon nyer az olasz Canottieri Napoli ellen, biztos, hogy továbbjut négyeséből.
A magyar csapat vasárnapi programja:
Canottieri Napoli - Szeged-Diapolo 10.30

korábban:
C csoport:
FTC-PQS Waterpolo - Acquachiara (olasz) 7-6 (3-4, 1-1, 1-1, 2-0)

A kvartettekből az első két helyezett jut tovább, hozzájuk csatlakoznak majd a Bajnokok Ligája ugyancsak e hét végén zajló kvalifikációs körének vesztesei, majd a nyolc csapat már egyenes kieséses rendszerben folytatja a küzdelmeket.

A címlapról ajánljuk